Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΜΜΕ: Ε, όχι και πρόστιμα στα καρτέλ!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη επιφύλασσε η είδηση περί προστίμων ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε πτηνοτροφικές εταιρίες. Για όσους δεν έχουν ενημερωθεί, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμα σε επιχειρήσεις καθώς όπως απεφάνθη οι συγκεκριμένες εταιρίες συντόνιζαν την επιχειρηματική τους δράση, δημιουργώντας καρτέλ στις τιμές.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, “ο συντονισμός αυτός είχε απλωθεί σε ολόκληρο το φάσμα του κοτόπουλου και στην αλυσίδα εφοδιασμού από τους χονδρέμπορους και τα σούπερ μάρκετ μέχρι και τις ψησταριές και τις κρεοπώλες”.

Με λίγα λόγια, επιχειρήσεις έφτιαξαν τα δικό τους καρτέλ από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση, ορίζοντας τις τιμές στα δικά τους (υψηλά) δεδομένα. (Τι πρωτότυπο! Δεν δούλεψε ο...ανταγωνισμός...)

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της απάτης, η συγκεκριμένη “επιχείρηση” διήρκεσε από το 1996 έως 2010 ενώ οι εμπλεκόμενοι κατείχαν συνολικά το 75% του μεριδίου της σχετικής αγοράς!

Το σύνολο το προστίμων αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και αφορά 13 επιχειρήσεις.

Ως εδώ όλα καλά.

Θα περίμενε βέβαια κανείς, η συγκεκριμένη είδηση να αναπαραχθεί ως μια “καλή είδηση” για την χώρα ακόμα και για τη κοινωνία. Ειδικά από τα ΜΜΕ που με τόσο πάθος υπερασπίζονται τα θετικά και τα οφέλη που έχει η “ελεύθερη αγορά” και ο “ανταγωνισμός” που θα “ρίξει τις τιμές” και “θα ωφεληθεί ο πολίτης” γιατί υπάρχει...έλεγχος.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Ο Πάσχος ανησυχεί για τις διακοπές μας και ο Κασιμάτης για το Ποτάμι


Συνεχίζουν απτόητοι οι κεντρικοί αρθρογράφοι της «Καθημερινής» την ιδεολογική προπαγάνδα, προσπαθώντας να περιβάλλουν με επιχειρήματα τα κείμενά τους.

Στη σημερινή αρθρογραφία τους Κασιμάτης και Μανδραβέλης καταπιάνονται ο μεν πρώτος με την «επιτυχία του Ποταμιού» ο δε δεύτερος με το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν την δυνατότητα να (μην) κάνουν (και) φέτος διακοπές.

Ο «κ. Πάσχος» λοιπόν, απορεί που τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΚΑ αποτυπώνουν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που δεν θα κάνουν διακοπές ή που αν κάνουν αυτές θα είναι ολιγοήμερες. Διότι σου λέει ο αρθρογράφος, αφού τα πράγματα πάνε καλύτερα πως είναι δυνατό το ΙΝΚΑ να αναφέρει ότι πάνε χειρότερα όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές; (το ΙΝΚΑ έδινε για πέρυσι ότι το 73% αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά και στο έξοδο των καλοκαιρινών διακοπών ενώ για φέτος στο αντίστοιχο ερώτημα απάντησε θετικά το 75%).

Στο βασικό επιχείρημα του κ. Μανδραβέλη, το οποίο όπως προκύπτει από τη συλλογιστική του κειμένου είναι η συγκεκαλυμμένη –και δεδομένη από ότι φαίνεται- αίσθησή του ότι η χώρα πάει καλά, έρχεται να προστεθεί και ένα πολύ συγκεκριμένο στοιχείο. Αντιγράφουμε: «Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το πρώτο μόνο τετράμηνο του έτους (Ιανουάριος-Απρίλιος 2014) οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 9,7%» (Καθημερινή 24.6.2014). Αυτό σημαίνει μια μικρή αλλαγή προς το καλύτερο σε σχέση με πέρυσι και όχι προς το χειρότερο όπως υπονοεί η δημοσκόπηση του ΙΝΚΑ (…)».

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Αντάρτες για τη πελατεία τους

Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τη κοινωνική δικαιοσύνη από τον κοινωνικό αυτοματισμό. Στα χρόνια του ΔΝΤ, δυστυχώς, ο κοινωνικός αυτοματισμός συμπαρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του.

Ούτως ή άλλως βέβαια ως κοινωνία, δεν είχαμε αποδείξει και ότι διαθέτουμε τα κατάλληλα αντανακλαστικά ώστε να μπορούμε να διαχωρίζουμε το ταξικό συμφέρον των εργαζομένων. Ποιοι δηλαδή είναι αυτοί που είναι πραγματικοί σύμμαχοι της εργατικής τάξης και ποιοι περιστασιακοί ανάλογα με το στιγμιαίο μικροσυμφέρον τους.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Όπου η συγκυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών δέχονται πιέσεις (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) από πέντε βουλευτές της ΝΔ για την μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Κανένας από τους παραπάνω βουλευτές δεν απαίτησε ποτέ μέχρι σήμερα την αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων για κάποια άλλη κατηγορία εργαζομένων. Αντιθέτως, ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν και να στηρίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου η οποία με τις πολιτικές της κατακρεουργεί τη κοινωνία. Κι αν το κάνουν τώρα, σήμερα, βάζοντας στην επιχειρηματολογία τους και λίγο από....αγρότες αυτό κι αν αποτελεί ομολογία προσωπικού συμφέροντος.

Ο σοβαρός συνδικαλισμός τους πονάει – Το παράδειγμα της Κέρκυρας

Ξεθάβοντας την προπαγάνδα από τις πρόσφατες, προεκλογικής κοπής, εκπομπές και δελτία ειδήσεων, στον ΑΝΤ1 πλέον στρέφονται κατά των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας με αφορμή το κείμενο διεκδικήσεων που μοιράστηκε από εργαζόμενους στους...εργαζόμενους.

Είναι πιθανό, το περιεχόμενο του κειμένου να αποτελέσει ιστορικά το μοναδικό που αναφέρει πραγματικά όσα θα όφειλαν να απαιτούν σωματεία και συνδικαλιστές στην εποχή του ΔΝΤ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας πάνω στη φωτογραφία) δεν αναφέρει πάρα τα αυτονόητα: Διεκδίκηση δεδουλευμένων, 8ωρη εργασία, αλληλεγγύη μεταξύ των μεταναστών και των Ελλήνων εργαζομένων, ενημέρωση του σωματείου για τις διοικητικές αλλαγές και τα όσα προπαγανδίζουν οι προϊστάμενοί τους στους χώρους εργασίας.

Όλο αυτό, επειδή ακριβώς αποτυπώνει την αλήθεια και δημιουργεί σε μια μερίδα εργαζομένων την ανάγκη διαφύλαξης των -σε κάθε περίπτωση- κακών εργασιακών σχέσεων έφερε στα κάγκελα το κανάλι του κ. Κυριακού.

Πίσω από το χαρτί που διακινείται στη Κέρκυρα από χέρι σε χέρι οι δημοσιογράφοι-παπαγάλοι του Μίνωα προβάλουν το θέμα με τίτλο “Συνδικαλιστικός μεσαίωνας στην Κέρκυρα εν μέσω τουριστικής περιόδου” στη προσπάθειά τους να στρέψουν την τοπική κοινωνία εναντίον των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά το “ρεπορτάζ” του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (όνομα κι αυτό...) ξεκινά ως εξής: “Να καταδικάσουν την προσπάθεια, ενός δημοφιλή προορισμού, της Κέρκυρας, στον τουριστικό πρωταθλητισμό, προσπαθούν οι εργατοπατέρες του νησιού. Μέσα από έναν δεκάλογο, ζητούν από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να θέσουν σε εφαρμογή τον συνδικαλιστικό μεσαίωνα κόντρα στον εργασιακό που καταγγέλλουν”.

Γκολ ο Σαμαράς!

Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών στην αγορά εργασίας καταγράφει -για πρώτη φορά τόσο συγκεκριμένα- μια έρευνα που σήμερα παρουσιάζεται από μια μερίδα του τύπου. Η μελέτη με τίτλο “Δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τους νέους” πραγματοποιήθηκε από την Endeavor Greece με τη οικονομική συνδρομή του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και αποκαλύπτει ότι περίπου 640.000 άνεργοι θα πρέπει να αλλάξουν τομέα, ενώ περισσότεροι από 500.000 θα αναγκαστούν να αλλάξουν τόπο διαμονής, εγκαταλείποντας την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Τα δεδομένα της έρευνας αποτελούν ένα πρώτο επίσημο, από μή πολιτικό φορέα, χαστούκι στη παρατεταμένη προπαγάνδα των Σαμαρά-Βενιζέλου περί “ανάκαμψης”, “απογείωσης της ελληνικής οικονομίας” και φυσικά του περίφημου "success story".

Αν κάποιος ζει στην ελληνική πρωτεύουσα αντιλαμβάνεται ότι όσα αναφέρει η Endevor Greece πράγματι προσεγγίζουν την πραγματικότητα. Η “βίαιη” μετατόπιση ενός μεγάλους μέρους των ανέργων προς την επαρχία φαντάζει για πολλούς η μοναδική λύση για πολλούς λόγους, με βασικό φυσικά τον οικονομικό παράγοντα. 
 
Όταν ο άνεργος έχει να διαχειριστεί την φτώχεια του ή στην πιο αισιόδοξη μορφή να προσληφθεί σε μια δουλειά με 400 ευρώ το μήνα, είναι λογικό, ανθρώπινο σε ένα βαθμό, να σκέφτεται την επαρχία και την -σε πολλές περιπτώσεις- αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού (συνήθως προς την γεωργία).

Αυτό που δεν αποτυπώνεται στην έρευνα και κατά την άποψή μας έχει μεγαλό ενδιαφέρον είναι τι ακριβώς συμβαίνει με αυτούς που ήδη έχουν μια δουλειά και επιβιώνουν απλά στη πρωτεύουσα ή τη Θεσσαλονίκη. Κακοπληρωμένοι και με καθυστέρηση στη μισθοδοσία οι περισσότεροι, με άστατα ωράρια που υπερβαίνουν τις 10 ώρες, με δουλειά τα Σαββατοκύριακα χωρίς φυσικά προσαύξηση στους μισθούς, ζουν σε μια παράνοια στη ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων. Και ίσως, αν η έρευνα εστίαζε και σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού θα έβρισκε πολλούς που δεν θα απέκλειαν την μετακόμισή τους στην επαρχία.

Ξέρω τι κάνεις φέτος το καλοκαίρι

Την μεγαλύτερη ευκαιρία για να περάσει νόμους και ρυθμίσεις όσο το δυνατό πιο αναίμακτα και χωρίς απώλειες στη κοινοβουλευτική της δύναμη προωθεί η συγκυβέρνηση από την ημέρα που έκλεισε η βουλή.

Μια τακτική που από μόνη της έχει πολλά μαύρα σημεία καθώς μεταξύ άλλων αποτελεί το τέλειο άλλοθι για μια σειρά βουλευτών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τους δίνεται η ευκαιρία να ψηφίζουν στα θερινά τμήματα που τους βολεύει και δεν επηρεάζει την εκλογική τους πελατεία.

Μόλις χθες πέρασε από το Α΄θερινό τμήμα της βουλής το “χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο” που ανοίγει την πόρτα στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ακολουθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ, με βασικό επιχείρημα τη δήθεν ανταγωνιστικότητα και τυράκι στη φάκα της προπαγάνδας τη μείωση των λογαριασμών (όταν και αν λειτουργήσει ο “ανταγωνισμός”). Κανένα από τα ΜΜΕ δεν υπενθυμίζει το σκάνδαλο με τις Energa και Hellas Power. Κανένας δεν αναφέρει ότι η απελευθέρωση στην αγορά της ενέργειας θα φέρει αύξηση στο οικιακό τιμολόγιο ενώ θα επιβαρύνει τις υποδομές για την παροχή του ρεύματος καθώς αυτό θα χρησιμοποιηθεί και από ιδιώτες που στόχο -φυσικά- θα έχουν το κέρδος με κάθε κόστος.

Και φτάνουμε στη δημιουργία φυλακής τύπου Γ', δηλαδή ενός γκουαντάναμο στη χώρα μας. Η Ελλάδα δηλαδή -και η συγκυβέρνηση που εκτελεί πιστά τις μνημονιακές επιταγές- εκτός από το οικονομικό πείραμα μιας γερμανοποιημένης Ευρωπαϊκής Ένωσης θα γίνει πειραματόζωο και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δη των κρατουμένων.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Καμιά ειρήνη μ' αυτόν τον νεοέλληνα!

Το αναμενόμενο, δηλαδή τη χρησιμοποίηση ενός αποτελέσματος αγώνα ποδοσφαίρου ως χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της προπαγάνδας, παρακολουθούμε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η νίκη της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου έγινε η -πολυαναμενόμενη για κάποιους εδώ και χρόνια- αφορμή για να διαβάσουμε “ηρωικούς” τίτλους, να ακούσουμε υστερικές φωνές “εθνικής υπερηφάνειας”, να παρακολουθήσουμε γραφικούς τηλεμαϊντανούς να εξάρουν το “ελληνικό dna, την ελληνική ψυχή που δεν τα παρατάει(...)”.

Το γκολ του Σαμαρά, που ακόμα κι αυτός λόγω επώνυμου έτυχε πολιτικής εκμετάλλευσης από πρώην υπουργό Α. Γεωργιάδη, έδωσε το έναυσμα σε μια σημαντική μερίδα πολιτών να βγει στο δρόμο και να πανηγυρίσει για την “επιτυχία της Εθνικής ομάδας”.

Δυστυχώς για τον νεοέλληνα κανένα ΔΝΤ, καμία καταστροφή της ζωής του, καμία πολιτική που υποβαθμίζει το μέλλον των παιδιών του δεν φαίνεται να έχει σημασία μπροστά στην ανάγκη για “εθνικό πανηγύρι” που κάποιες φορές μπορεί να συνοδεύεται με κατά τόπους πογκρόμ εναντίον των μεταναστών.

Διότι ο νεοέλληνας, παρά τα όσα έχουν συμβεί δεν μπορεί να αντισταθεί στο...εύκολο. Είναι ο θιασώτης του Πάγκαλου και της λογικής “μαζί τα φάγαμε”. Δεν θέλει να δυσκολέψει περισσότερο ούτε το μυαλό του, ούτε τη ζωή του. Δεν θέλει να σκεφτεί και να πράξει εντελώς αντίθετα από αυτό που έκανε μέχρι και το 2010.

Οι κωλοτούμπες του Γ. Καρατζαφέρη (Βίντεο)

Το, κοντά στο 3%, ποσοστό που απέσπασε το κόμμα, τον έφερε ξανά στα τηλεοπτικά πάνελ. Ο πρόεδρος του ΛάΟΣ, ψαρεύοντας ανάμεσα στα θολά νερά των φασιστών ψηφοφόρων της Χ.Α. και των απογοητευμένων ΝΔτών φιλοδοξεί, και το έδειξε από την πρώτη δημόσια παρουσία του, να εμβολίσει το κόμμα του Σαμαρά έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να κερδίσει όσα πιο πολλά μπορεί στον…εσωτερικό διακανονισμό που θα γίνει όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει από σήμερα που θα βρίσκεται ο ίδιος ο Καρατζαφέρης αν η ΝΔ καταγράφει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Θυμίζουμε άλλωστε ότι τα συστατικά της δεξιάς πολυκατοικίας όσο κι αν βγάζουν τα νύχια τους στην πραγματικότητα αποτελούν τα αναχώματα των συντηρητικών και ακροδεξιών ψηφοφόρων. Αυτοί μαζί με τα δήθεν φιλελεύθερα μορφώματα συγκρατούν έναν κόσμο που παραδοσιακά ήταν η πελατεία της συντηρητικής παράταξης.   
Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα, από το κοντινό 2012, η επιστροφή της Μπακογιάννη στην αγκαλιά του Σαμαρά «για τη σωτηρία της χώρας και του ευρώ». 

Κάπως έτσι «παίζει» και χαράζει στρατηγική ο Καρατζαφέρης. Από μνημονιακός και ευρωλάγνος, εταίρος της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, με Υπουργούς βουλευτές του κόμματος, με τρομοκρατικές δηλώσεις (στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Παπαχελά περί «εσωτερικού κινδύνου από τους κομμουνιστές») μέχρι και την κωλοτούμπα περί «ανίκανου» τη μία φορά και «ικανού» την επόμενη Παπαδήμου. 

Οι κωλοτούμπες άλλωστε ήταν πάντα το χαρακτηριστικό του ΛάΟΣ και του προέδρου του.  

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Εμείς ευχαριστούμε κ. Σόιμπλε!

Ακάθεκτοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία με επικοινωνιακά τεχνάσματα και συναντήσεις “που στέλνουν θετικά μηνύματα”.

Από τη μία πλευρά η σημερινή επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού, στην οποία ο Σαμαράς προσπαθεί να πετάξει από πάνω του το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και των αλληλοσπαραγμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου για τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα και την επόμενη πολιτική ημέρα και από την άλλη τα “σεβασμός” που επαναλάμβανε ο Σόιμπλε στο Γιούρογκρουπ. Λέξη που θα γίνει σημαία στα αστικά ΜΜΕ από τις εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων και τίτλος στο πρωτοσέλιδο των εφημερίδων.

“Σεβασμός στους Έλληνες” είπε ο Σόιμπλε σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα τα κόμματα της συγκυβέρνησης καλούνται πολύ συχνά να παίρνουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (...) οι οποίες αποδίδουν καθώς λέει για πρώτη φορά μειώνεται η ανεργία (...)

Το τελευταίο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ειπωθεί. Το επαναλαμβάνει και ο Σαμαράς από τις αρχές του 2013 όταν η...ανάκαμψη της οικονομίας ήταν δεδομένη και βέβαιη. Τόσο για τον Σαμαρά όσο και για τον υπουργό οικονομίας, Στουρνάρας. Θυμίζουμε επίσης την...απογείωση της οικονομίας από τον Σεπτέμβριο του 2013 σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. 

Όταν η ΝΔ έβλεπε "ύποπτη σιωπή" πίσω από το σκάνδαλο των υποβρυχίων και "αναλάμβανε πρωτοβουλίες"

“Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Ν.Δ. αναλαμβάνει πρωτοβουλία” ήταν ο τίτλος της ανακοίνωσης – δελτίου τύπου της ΝΔ δια μέσου του τότε Εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. 

Ήταν 26 Μαρτίου 2011 και η ΝΔ, που σήμερα “δεν είδε, δεν άκουσε” για τα υποβρύχια και τον κυβερνητικός της συνεταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωνε, μεταξύ άλλων, την πρόθεσή της να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής (!). 

Αναλυτικά η τότε ανακοίνωση (μέρος της οποίας βλέπετε και στη φωτογραφία)....

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ελευθεροτυπία: "Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις αναφορές του Ρούσση"

Προσπάθεια να πάρει αποστάσεις από τα εμετικά, ρατσιστικά, σεξιστικά και υβριστικά κείμενα του "δημοσιογράφου" Ν. Ρούσση πήρε πριν από λίγη ώρα η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter. Η απάντηση προήλθε μετά από ερωτήσεις των χρηστών χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει.

Πως έκανε τα ρουσφέτια του ο κ. Σαμαράς; Μια αποκάλυψη από το Foreign Office


Το έγγραφο ήρθε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2008, προέρχεται από τα αρχεία του Βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για το 1978 που αποχαρακτηρίστηκαν λίγα χρόνια πριν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η περιγραφή του ρουσφετιού στον Βρετανό διπλωμάτη, από τον σημερινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είναι τουλάχιστον εριστική, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί σήμερα ο ίδιος για τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Ένα δημόσιο τομέα τον οποίο βέβαια “φόρτωνε” ο ίδιος με τους δικούς του ανθρώπους. Αυτό θα πει αξιολόγηση άλλωστε!

Ο R O Miles της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο του (FCO9/2734, 7 Δεκεμβρίου 1978) προς τον Βρετανό πρέσβη και άλλους για γεύμα του με τον Αντώνη Σαμαρά, τότε βουλευτή της ΝΔ ( ήταν η πρώτη βουλευτική θητεία του κ. Σαμαρά).

Κατά τη συζήτηση, ο Σαμαράς αναφέρθηκε επικριτικά στο ρουσφέτι λέγοντας πως είναι συνυφασμένο με το σύστημα της σταυροδότησης στις εκλογές. Και για να δείξει στο συνομιλητή του τι εννοεί έφερε ένα απίστευτο παράδειγμα.

Γ. Βαρουφάκης: "Η αλητεία της "σοβαρής" Καθημερινής"

Την έντονη αντίδραση για τη φωτογραφία που χρησιμοποιεί η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή" σε ρεπορτάζ για τον Σάββα Ξηρό εξέφρασε μέσω των Social Media ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο οικονομολόγος αντίκρισε φωτογραφία του από την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου "Μια μετριοπαθής πρόταση για την επίλυση της κρίσης του ευρώ" στην οποία βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο θέμα για την υποστήριξη του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για την κατ' οίκον νοσηλεία του.

Ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για αλητεία της "σοβαρής" Καθημερινής (φωτό). Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει δημοσιευθεί από τις 6 το πρωί και μέχρι (τουλάχιστον) τις 2 το μεσημέρι δεν είχε διορθωθεί.

Όταν ο νεαρός Άδωνις Γεωργιάδης συνατούσε τον Κώστα Πλεύρη...(Βίντεο)


Αρχές του 1997 και ένας νεαρός κάνει την εμφάνισή του στην εκπομπή του γνωστού φασίστα -καταδικασθέντα στα ελληνικά δικαστήρια- ιδρυτή της 4ης Αυγούστου, Κώστα Πλεύρη.

Ο σκοπός της παρουσίας του είναι η "αγάπη για την ελληνική γλώσσα", όπως προλογίζει ο Πλεύρης ο οποίος δηλώνει εντυπωσιασμένος.."Μεγάλη μου τιμή" απαντά στο νοσταλγό του φασισμού, καλακευμένος ο καλεσμένος του.