Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Ο Πάσχος ανησυχεί για τις διακοπές μας και ο Κασιμάτης για το Ποτάμι


Συνεχίζουν απτόητοι οι κεντρικοί αρθρογράφοι της «Καθημερινής» την ιδεολογική προπαγάνδα, προσπαθώντας να περιβάλλουν με επιχειρήματα τα κείμενά τους.

Στη σημερινή αρθρογραφία τους Κασιμάτης και Μανδραβέλης καταπιάνονται ο μεν πρώτος με την «επιτυχία του Ποταμιού» ο δε δεύτερος με το ποσοστό των Ελλήνων που έχουν την δυνατότητα να (μην) κάνουν (και) φέτος διακοπές.

Ο «κ. Πάσχος» λοιπόν, απορεί που τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΚΑ αποτυπώνουν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που δεν θα κάνουν διακοπές ή που αν κάνουν αυτές θα είναι ολιγοήμερες. Διότι σου λέει ο αρθρογράφος, αφού τα πράγματα πάνε καλύτερα πως είναι δυνατό το ΙΝΚΑ να αναφέρει ότι πάνε χειρότερα όσον αφορά τις καλοκαιρινές διακοπές; (το ΙΝΚΑ έδινε για πέρυσι ότι το 73% αδυνατούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά και στο έξοδο των καλοκαιρινών διακοπών ενώ για φέτος στο αντίστοιχο ερώτημα απάντησε θετικά το 75%).

Στο βασικό επιχείρημα του κ. Μανδραβέλη, το οποίο όπως προκύπτει από τη συλλογιστική του κειμένου είναι η συγκεκαλυμμένη –και δεδομένη από ότι φαίνεται- αίσθησή του ότι η χώρα πάει καλά, έρχεται να προστεθεί και ένα πολύ συγκεκριμένο στοιχείο. Αντιγράφουμε: «Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το πρώτο μόνο τετράμηνο του έτους (Ιανουάριος-Απρίλιος 2014) οι αφίξεις με πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 9,7%» (Καθημερινή 24.6.2014). Αυτό σημαίνει μια μικρή αλλαγή προς το καλύτερο σε σχέση με πέρυσι και όχι προς το χειρότερο όπως υπονοεί η δημοσκόπηση του ΙΝΚΑ (…)».


Θα ενημερώσει κάποιος τον κ. Μανδραβέλη ότι όταν οι Έλληνες απαντούν στο ερώτημα αν φέτος θα έχουν τη δυνατότητα της επιλογής καλοκαιρινών διακοπών εννοούν (και απαντούν) για το καλοκαίρι; Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένος περιόδου (Ιανουάριος – Απρίλιος 2014) με την αυξημένη κίνηση σε σχέση με πέρυσι προφανώς και δεν μπορεί να έχουν σχέση με τη δυνατότητα περί καλοκαιρινών διακοπών.

Ο κ. «οφείλουμε ένα ευχαριστώ στη Χρυσή Αυγή», από την άλλη πλευρά, με τίτλο «Το Ποτάμι και το συγκριτικό του πλεονέκτημα» σκέφτηκε σήμερα, ανήμερα του πρώτου συνεδρίου του κόμματος στο Λ-αύριο, να γράψει κι αυτός το καλό του λόγο. Ο κ. Κασιμάτης αφού πλέκει το εγκώμιο στο «Ποτάμι» και προσωπικά στον Στ. Θεοδωράκη για την δυναμική και «καθαρή» εκκίνησή του, εντοπίζει την σχετική επιτυχία του στις εκλογές στο ότι δεν έχει μπει στα κλασσικά καλούπια που συνήθως έχουν τα σχήματα που κινούνται πολιτικά στο ίδιο πολιτικό πεδίο καθώς «δεν έδωσε πρόσημο στις μεταρρυθμίσεις». Κεντρικό επιχείρημά του είναι το κλασσικό «το κράτος ήταν περιτριγυρισμένο από διαφθαρμένους» (δυστυχώς δεν μας αναφέρει καθόλου τη λέξη «επιχειρηματίες» γιατί προφανώς είναι αρκετά καυτή) μέχρι λέει ο κ. Κασιμάτης να χρεοκοπήσει. Δεν αναφέρει από ποιους.

Το κείμενο αυτό του Κασιμάτη δεν έρχεται σε τυχαία στιγμή αλλά σήμερα που ξεκινάει το συνέδριό του κόμματος. Το κλείσιμο του ματιού ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους στη χώρα, συνοδεύεται από τη νουθεσία και την ευχή να συνεχίσει να στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις «χωρίς πρόσημο»…