Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Οι κωλοτούμπες του Γ. Καρατζαφέρη (Βίντεο)

Το, κοντά στο 3%, ποσοστό που απέσπασε το κόμμα, τον έφερε ξανά στα τηλεοπτικά πάνελ. Ο πρόεδρος του ΛάΟΣ, ψαρεύοντας ανάμεσα στα θολά νερά των φασιστών ψηφοφόρων της Χ.Α. και των απογοητευμένων ΝΔτών φιλοδοξεί, και το έδειξε από την πρώτη δημόσια παρουσία του, να εμβολίσει το κόμμα του Σαμαρά έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να κερδίσει όσα πιο πολλά μπορεί στον…εσωτερικό διακανονισμό που θα γίνει όσο πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει από σήμερα που θα βρίσκεται ο ίδιος ο Καρατζαφέρης αν η ΝΔ καταγράφει χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Θυμίζουμε άλλωστε ότι τα συστατικά της δεξιάς πολυκατοικίας όσο κι αν βγάζουν τα νύχια τους στην πραγματικότητα αποτελούν τα αναχώματα των συντηρητικών και ακροδεξιών ψηφοφόρων. Αυτοί μαζί με τα δήθεν φιλελεύθερα μορφώματα συγκρατούν έναν κόσμο που παραδοσιακά ήταν η πελατεία της συντηρητικής παράταξης.   
Τρανό και πρόσφατο παράδειγμα, από το κοντινό 2012, η επιστροφή της Μπακογιάννη στην αγκαλιά του Σαμαρά «για τη σωτηρία της χώρας και του ευρώ». 

Κάπως έτσι «παίζει» και χαράζει στρατηγική ο Καρατζαφέρης. Από μνημονιακός και ευρωλάγνος, εταίρος της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, με Υπουργούς βουλευτές του κόμματος, με τρομοκρατικές δηλώσεις (στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Παπαχελά περί «εσωτερικού κινδύνου από τους κομμουνιστές») μέχρι και την κωλοτούμπα περί «ανίκανου» τη μία φορά και «ικανού» την επόμενη Παπαδήμου. 

Οι κωλοτούμπες άλλωστε ήταν πάντα το χαρακτηριστικό του ΛάΟΣ και του προέδρου του.