Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Εμείς ευχαριστούμε κ. Σόιμπλε!

Ακάθεκτοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Σαμαράς και Βενιζέλος, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία με επικοινωνιακά τεχνάσματα και συναντήσεις “που στέλνουν θετικά μηνύματα”.

Από τη μία πλευρά η σημερινή επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού, στην οποία ο Σαμαράς προσπαθεί να πετάξει από πάνω του το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών και των αλληλοσπαραγμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου για τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα και την επόμενη πολιτική ημέρα και από την άλλη τα “σεβασμός” που επαναλάμβανε ο Σόιμπλε στο Γιούρογκρουπ. Λέξη που θα γίνει σημαία στα αστικά ΜΜΕ από τις εκπομπές, τα δελτία ειδήσεων και τίτλος στο πρωτοσέλιδο των εφημερίδων.

“Σεβασμός στους Έλληνες” είπε ο Σόιμπλε σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα τα κόμματα της συγκυβέρνησης καλούνται πολύ συχνά να παίρνουν σκληρές πολιτικές αποφάσεις για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων (...) οι οποίες αποδίδουν καθώς λέει για πρώτη φορά μειώνεται η ανεργία (...)

Το τελευταίο μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ειπωθεί. Το επαναλαμβάνει και ο Σαμαράς από τις αρχές του 2013 όταν η...ανάκαμψη της οικονομίας ήταν δεδομένη και βέβαιη. Τόσο για τον Σαμαρά όσο και για τον υπουργό οικονομίας, Στουρνάρας. Θυμίζουμε επίσης την...απογείωση της οικονομίας από τον Σεπτέμβριο του 2013 σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. 

Έχοντας διανύσει (σχεδόν) έναν χρόνο από τότε κανείς προφανώς δεν βλέπει κάποιου είδους αναστροφή στην οικονομία, πόσο μάλλον μείωση της ανεργίας η οποία φτάνει το 30%. Ακόμη και γι αυτούς, τους λίγους που έχουν δουλειά τα πρόσφατα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα μιλούν από μόνα τους (καθυστέρηση μισθών από 3 έως 12 μήνες, κουπόνια αντί για μισθοδοσία κτλ).

Σε μια τέτοια ρημαγμένη κοινωνία, προφανώς και ο κ. Σόιμπλε ζητά τον “σεβασμό των άλλων” για την Ελλάδα. Άλλωστε θα μπορούσε να βρει η πολιτική τους καλύτερο, πιο υπάκουο πειραματόζωο από ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται στην εξουσία από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα;