Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Ηλίας Χαντζόπουλος Κασιδιάρης - Συνεχίζουν την επίθεση «Τα Νέα»

Με στοιχεία εμμονής και μικροπολιτικής σκοπιμότητας συνεχίζουν και σήμερα από την εφημερίδα «Τα Νέα» την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και (φυσικά) στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Γράφαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν «Τα Νέα» μέσω του γελοιογράφου(;) τους επιτέθηκαν σεξιστικά στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ (και τη Ραχήλ Μακρή) ότι ο πανικός δεν είναι μονάχα κακός σύμβουλος αλλά μπορεί να σε καταστρέψει διαλύοντας και το τελευταίο ψήγμα σεβασμού που μπορεί να έχει το έντυπο στη κοινωνία. 

Παρουσιάζοντας τον Τσίπρα ως ιδιοκτήτη  μεζεδοπωλείου, το οποίο επιλέγει να ονομάσει «η αποστασία», αναγραφόμενο σε πινακίδα πίσω από το σκίτσο και ακριβώς από κάτω τη φράση «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Κεντρικός τίτλος «Δεν βρίσκουν αποστάτες οι προστάτες» και με…ρεπορτάζ ότι οι δηλώσεις Τσίπρα «συσπείρωσαν το ΠΑΣΟΚ» ενώ παράλληλα «δημιούργησαν υπόγειες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ». Επιστημονική φαντασία δηλαδή!

Φυσικά και «Τα Νέα» δεν σταματούν εκεί. Καθώς στο σημερινό σκίτσο του κ.Χα(ντ)ζόπουλου θυμίζει επιχειρηματολογία Χρυσής Αυγής. Ο γελοιογράφος(;) παρουσιάζει τον Τατσόπουλο να αναζητά για νομική υποστήριξη την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον υπεύθυνο(;) του γραφείου να ρωτά το περιεχόμενο της υπόθεσης , για να εισπράξει την απάντηση ότι «πρόκειται για υπόθεση «σεξισμού κατ΄επανάληψη». 

Στην κορύφωση της γελοιογραφίας (;)  κ. Χα(ντ)ζόπουλος απεικονίζει τον υπεύθυνο(;) του γραφείου να απαντά  ότι «δεν αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις και πως η μόνη λύση για να αναλάβει την υπεράσπισή του θα ήταν να κάνει έναν βιασμό και να μας ξανάρθετε»…Πως το είχε γράψει ο κ. Πρετεντέρης;  «Ζωή Κασιδιάρη»; Ε, να το σωστό λοιπόν:  «Ηλίας Χαντζόπουλος Κασιδιάρης».

Η απουσία πολιτικών επιχειρημάτων έχει πλέον φανεί ξεκάθαρα. Όπως και η λάσπη, κλασσική τακτική όσων δεν μπορούν όχι μόνο να αντιπαρατεθούν αλλά και να προβάλλουν τις πολιτικές λύσεις που προτείνουν. Είναι φανερό, όσο το ΠΑΣΟΚ ξεφουσκώνει και εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη, τόσο «Τα Νέα» θα εντείνουν τον πόλεμο,  με τις πιο σπασμωδικές κινήσεις.

Άραγε πιστεύουν ότι η κοινωνία, οι αναγνώστες επηρεάζονται από τη λάσπη τους; Μάλλον όχι αν αναλογιστεί κανείς και το χρονικό διάστημα που επιλέγουν την επίθεση. Την ώρα που νέα μέτρα φτάνουν, νέες απολύσεις βρίσκονται προ των πυλών, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα ανακοινωθούν...Καλή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού, καλή η προσπάθεια να πείσουν για "λογοκρισία" υπάρχει όμως και η πραγματικότητα. Η οποία τους διαψεύδει συνεχώς με το χειρότερο τρόπο.