Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Όταν μια γελοιογραφία σε κάνει γελοίο

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα “Τα Νέα” προκαλεί με το πιο χυδαίο, ρατσιστικό και συντηρητικό τρόπο την κοινή γνώμη στην προσπάθειά της να την κατευθύνει. Σήμερα όμως, η γελοιογραφία(;) του κ. Χα(ντ)ζόπουλου ξεπέρασε τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης ή της κριτικής όπως θα έπρεπε (λέμε τώρα...) να είναι ο ρόλος ενός ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα, που έχει αναγάγει την κυβίστηση σε...δημοσιογραφικό καθήκον -θυμίζουμε από την υποστήριξη στον Βενιζέλο (στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ) στην αποθέωση Παπανδρέου και από εκεί στον Σαμαρά και πάλι στον Βενιζέλο- επέλεξε σήμερα μέσω του γελοιογράφου(;) της να μας αποδείξει ότι ο φασιστικός και σεξιστικός λόγος δεν χρειάζεται τα μέλη της χρυσής αυγής στα κανάλια για να ευδοκιμήσει.
Αρκεί μια εικόνα και 4 προτάσεις για να επιτευχθεί ο στόχος.  Η σκέψη του κ. Χα(ντ)ζόπουλου να παρουσιάσει δύο βουλευτίνες διαφορετικών -αλλά αντιπάλων της εφημερίδας που εργάζεται- κομμάτων με τον πιο χυδαίο τρόπο αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο που τα ΜΜΕ λειτουργούν, στην προσπάθειά τους να αντλήσουν “επιχειρήματα” σε μια αντιπαράθεση που δεν τους βγαίνει.

Το εκδοτικό συγκρότημα Λαμπράκη, κατεβαίνοντας συνεχώς τα σκαλιά της σοβαρότητας και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν διστάζει να θυμίσει ένα κράμα σκανδολοθηρικού και ακροδεξιού εντύπου καταγράφοντας βέβαια χιλιάδες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα συμφέροντα που εξυπηρετεί δεν κρύβονται άλλωστε. Τράπεζες, επιχειρηματίες, εκδοτικοί κολοσσοί από κοινού με την σημερινή συγκυβέρνηση προσπαθούν σε κάθε περίπτωση και ευκαιρία όχι μόνο να αποδείξουν ότι η σημερινή συγκυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο αλλά κυρίως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος...Και αυτό σημαίνει αυτόματα, πόλεμο με χτυπήματα κυρίως κάτω από τη μέση, που διαστρεβλώνουν και δηλητηριάζουν την ταλαιπωρημένη και σε απόγνωση κοινωνία. Δεν ξέρουμε αν θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Χα(ντ)ζόπουλος ή η ίδια η εφημερίδα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι όσο η μνημονιακή λαίλαπα κατακαίει την κοινωνία τόσο τα προσωπεία τους θα πέφτουν και το πρόσωπο του τέρατος θα φαίνεται όλο και πιο καθαρά.