Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Σε παροξυσμό τα “Νέα” στην προσπάθεια να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Γελάει και ο Στάλιν!


Ακόμη ένα σκίτσο με περιεχόμενο τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον Αλέξη Τσίπρα μας επιφύλασσε η εφημερίδα τα “Νέα”. Αυτή τη φορά ο...γελοιογράφος θυμήθηκε τον Στάλιν τον οποίο μάλιστα δείχνει να κρατάει στα χέρια του ένα μωρό το οποίο με τη σειρά του κρατάει μια σημαία της ΕΣΣΔ. Το μωρό όπως καταλάβατε, ευτυχισμένο στα χέρια του Σοβιετικού ηγέτη, έχει το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, υπό τον τίτλο “Το φάντασμα του Στάλιν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο εσωτερικό της, η εφημερίδα, με ένα 4σέλιδο(!) αφιέρωμά, παρουσιάζει “ρεπορτάζ” για την χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την οποία (και με άρμα τις δηλώσεις Τατσόπουλου φυσικά...) χαρακτηρίζει “Ζαχαριαδικό, σταλινικό και μαοϊκό” τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του.

Η...σκληρή κριτική των “Νέων” καταλήγει (ως γενικό συμπέρασμα) στην πολιτική διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς την οποία προαφανώς και φωτογραφίζει ως το βασικό της ζήτημα αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έστω και στο τέλος, μέσα από μια γραφική, ρατσιστική και σεξιστική ιστορία σκίτσων και κειμένων, τα “Νέα” αποκάλυψαν το φόβο τους που δεν είναι άλλος από την αλλαγή πολιτικής μέσα από τον αντιμνημονιακό αγώνα...