Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Μήπως τελικά ο κ. Χαντζόπουλος ανήκει στη νεολαία ΠΑΣΟΚ;

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στη γενικευμένη κατακραυγή για την εκμετάλλευση του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα η νεολαία ΠΑΣΟΚ "απαντά" στις κατηγορίες περί εκμετάλλευσης του νεκρού τραγουδιστή με αίολα επιχειρήματα που αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας.

Φαίνεται πως η νεολαία του κόμματος που έφερε το ΔΝΤ στη χώρα, που έσπασε στο ξύλο -μέσω των ΜΑΤ- εκατοντάδες διαδηλωτές, που φυλάκισε πολίτες, που τους πήρε μέσω των πολιτικών που εφαρμόζει τα σπίτια, που τους άφησε άνεργους και άστεγους, θεωρεί πως η κοινωνία ξεχνά εύκολα. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά εμπαίζει τη λογική χιλιάδων κατατρεγμένων, μόνο και μόνο για να προκαλέσει και να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά τη μνήμη του Παύλου Φύσσα. 

Ούτε οι αντιδράσεις, ούτε καν η απάντηση από την πλευρά της οικογένειας του δολοφονημένου δεν πτόησαν τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ να υπεραμυνθούν της απόφασης και της πράξης τους, γενικολογώντας πίσω από τσιτάτα...

Μήπως τελικά ο κ. Χαντζόπουλος ανήκει στη νεολαία ΠΑΣΟΚ; Αν όχι, ομολούμε ότι ο ανταγωνισμός φαιδρότητας είναι πολύ σκληρός. 

Η απάντηση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ:

«Στις 10 Γενάρη του 1991 (δυο μέρες μετά την δολοφονία Τεμπονέρα) σείονταν η Ελλάδα σε δρόμους και πλατείες με το σύνθημα "Ζει ,ζει ο Τεμπονέρας ζει με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί".
»Από τότε το σύνθημα αυτό ακολουθούσε κάθε πορεία της νεολαίας στις διεκδικήσεις της για ένα καλύτερο αύριο. Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ αυτήν εμπνέει και οδηγεί.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ φέτος προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της Χούντας κατέπνιξαν την 17η Νοέμβρη 1973, εξέδωσε μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους-σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία.

Για εμάς ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του, την υπερηφάνειά του. Μια μέρα μετά τη δολοφονία του, οι δρόμοι και οι πλατείες σείονταν ξανά: «Ο Παύλος ζει, κάτω οι ναζί».

Αυτός ο Παύλος, που με το αίμα του ένωσε ξανά όλους τους Έλληνες απέναντι στο νεοναζισμό είναι ο Πέτρουλας της δικής μας γενιάς. Γι’ αυτό και η παρουσία του στην αφίσα μας, δίπλα στο Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα. Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας.

Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια.

Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό.»