Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

"Τα Νέα" και ο κατήφορος

Σκούζουν και σήμερα “Τα Νέα” με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζοντας ωστόσο τακτική και τρόπο καθώς από τα σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια μέσω των σκίτσων στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο εκδότης αποφάσισε να μεταφέρει την...αντιπαράθεση στο κύριο άρθρο των Νέων. Χωρίς σκίτσο αυτή τη φορά.

Σήμερα λοιπόν “Τα Νέα” στέκονται στη χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία "Δεν υπάρχει σήμερα πιο ακραίο, πιο σταλινικό, μνημονιακό, μιντιακό μπλοκ από αυτό που εκφράζεται κυρίως από τα ΝΕΑ και από το Mega".

Το γεγονός και μόνο ότι η εφημερίδα καταπιάνεται με τη συγκεκριμένη δήλωση αποδεικνύει πόσο τους ενόχλησε η αλήθεια της. Διότι ολόκληρη η κοινωνία έχει αντιληφθεί και το ρόλο και τη σκοπιμότητα του εκδότη, τι εκπροσωπεί και ποιους προστατεύει. Πίσω από τη δήθεν επίκληση της “πολιτικής σταθερότητας” κρύβονται τα συμφέροντα που αλληλοϋποστηρίζονται με την συγκυβέρνηση, τις επιδιώξεις τους και τελικά τον...μονόδρομο του μνημονίου.

Σήμερα λοιπόν “Τα Νέα”, από το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας με τίτλο “Επαγγελματίας Λασπολόγος” επιτίθενται στον Πάνο Σκουρλέτη χαρακτηρίζοντάς τον (μεταξύ άλλων) “πολιτικό απατεώνα” σημειώνοντας ότι “Τα Νέα” δεν θα τον ακολουθήσουν στον κατήφορο.

Γιατί για “Τα Νέα” ο πολιτικός “κατήφορος” δεν είναι τα ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια για βουλευτίνες, δεν είναι οι γελοιογραφίες εξίσωσης των “δύο άκρων”, δεν είναι ο Τσίπρας στην αγκαλιά του Στάλιν. Για “Τα Νέα” ο κατήφορος είναι η αλήθεια. Και όσο πιο μεγάλη η αλήθεια τόσο μεγαλύτερος ο κατήφορος. Τόσο που αδυνατούν να βάλουν φρένο...