Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Το θράσος του Πάσχου Μανδραβέλη


Με το γνωστό του θράσος, ο Πάσχος Μανδραβέλης, αρθρογράφος στην εφημερίδα "Καθημερινή" έσπευσε να καλύψει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών μετά την εισήγηση του αντιεισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος έκρινε ότι η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του πρώην Υπουργού είναι νόμιμη.


Μέσω twitter έθεσε θέμα "συνταγματικής τάξης" κάνοντας το λαγό του Παπακωνσταντίνου. Άλλωστε το Σύνταγμα δεν είναι "κουρέλι" όταν υπάρχουν άστεγοι. Ούτε όταν η συγκυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές της με ΠΝΠ.

Φυσικά και δεν είναι αθώο το σχόλιο του κ. Μανδραβέλη. Ας μην ξεχνάμε τη σχέση που είχε(;) η σύζυγός του "νεοφιλελεύθερου με τους άλλους" δημοσιογράφου με τον πρώην Υπουργό του ΔΝΤ και των μνημονιών. 

Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης. Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε.