Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

"Χέρι" και στις διαδηλώσεις θέλει να βάλει ο Καμίνης!


Μετά τους αστέγους -και την βίαιη απομάκρυνσή τους από τα παγκάκια για να νιώσουμε...Ευρωπαίοι- ο εκλεγμένος με τη "Δημοκρατική Αριστερά" Δήμαρχος Αθηναίων ετοιμάζετε να παρέμβει και για τις διαδηλώσεις! 


Σύμφωνα λοιπόν με τοποθέτησή του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), ο κ. Καμίνης ομολόγησε πως "αμέσως μετά τις εκλογές - όποτε γίνουν - θα παρουσιάσουμε νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τις διαδηλώσεις σε σχέση με την λειτουργία της πόλης"! 

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση προπαγάνδα των ΜΜΕ για τη νεολαία - Ο δημόσιος τομέας στο απόσπασμα


Τα χαρακτηριστικά της πραγματικότητα με την εμπέδωση της προπαγάνδας περί "κακού δημοσίου που καταστρέφει τη χώρα", αποτυπώνονται στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για τη νεολαία της χώρας. 


Στο βασικό συμπέρασμα που είναι η απογοήτευση και η τάση φυγής στο εξωτερικό, η έρευνα προσθέτει πως οι νέοι θεωρούν το δημόσιο τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Δεν μας εξηγεί όμως πως ο ιδιωτικός τομέας - ο οποίος υποτίθεται πως στα χρόνια της ύφεσης θα έπρεπε να έχει πληγεί πολύ λιγότερο- δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να βοηθήσει στην...ανάπτυξη της χώρας. 


Δεν μας εξηγεί γιατί οι ιδιώτες -που κατακεραυνώνουν το δημόσιο τομέα και τους εργαζόμενούς του για τη νοοτροπία του- έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά τρόπου λειτουργίας με αυτό που θεωρούν τροχοπέδη...


Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Την παραμονή Παπαδήμου μέχρι την εξάντληση της 4ετίας ζητούσε ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Π. Καψής


Από το πρώτο προσωπικό του κείμενο, στην εφημερίδα το Βήμα, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής είχε εκφράσει τις σκέψεις του και τις βλέψεις του για τη νέα συγκυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. 


Με τίτλο "Να εξαντλήσει την τετραετία;" ο Καψής διερωτόταν αν η κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει τη 4ετία (της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ), εφόσον(...) καταφέρει να εκτόνωση την κοινωνική ένταση.

Το κείμενο-άποψη του κ. Καψή,δημοσιεύθηκε αμέσως μετά την συγκρότηση της συγκυβέρνησης, στις 11 Νοεμβρίου 2011. 


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ήδη είχε συμφωνήσει στη συμμετοχή του στη νεα Κυβέρνηση. Αν και το όνομά του είχε ακουστεί έντονα από τη πρώτη μέρα της συγκρότησής της. 

Θ. Πάγκαλος: Ηλίθιους σας είπα! Όχι μαλάκες!


Με το γνωστό ύφος του πολιτικού που γνωρίζει τα πάντα και κατέχει τη μοναδική αλήθεια, ο Θεόδωρος Πάγκαλος έδωσε απαντήσεις(...) για τα όσα δήλωσε στο γαλλικό κανάλι Canal 5. Και τι είπε ο παροπλισμένος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης; 

Ότι "ποτέ δεν σας είπα μαλάκες! Αλλά ηλίθιους!"

Για το κομμουνιστές και φασίστες δεν διαφώνησε πως το δήλωσε προς το γαλλικό κοινό μιλώντας για τους Έλληνες εργαζόμενους που διαδηλώνουν...Άλωστε ο Πάγκαλος βρέθηκε δεκάδες φορές σε συγκεντρώσεις και γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιοι κινητοποιήθηκαν και βρέθηκε στη πλατεία συντάγματος και όχι μόνο.
Για τους κομμουνιστές δεν θα διαφωνήσουμε κ. αντιπρόεδρε.