Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Παπανδρέου: "Δεξιός και νεοφιλελεύθερος ο Ε. Βενιζέλος"Δεξιών αντιλήψεων και νεοφιλελεύθερο πολιτικό θεωρεί ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ευάγγελο Βενιζέλο όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον Κόσμο του Επενδυτή!

Ήταν Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007 και ενώ η εσωκομματική μάχη μεταξύ των δύο υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ είχε φουντώσει.

Έτσι λοιπόν, ο τότε υποψήφιος Πρόεδρος, σημερινός Πρωθυπουργός, επιτιθέμενος στον σημερινό αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Κυβέρνησης του, Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωνε πως “δίνουμε έναν διμέτωπο αγώνα απέναντι σε μια δεξιά διακυβέρνηση και απέναντι σε μια δεξιά αντίληψη για τον ρόλο μας ως αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, για τον ρόλο μας ως κυβέρνησης αύριο”.

Μπαίνει μπροστά για Πάγκαλο ο Σαουδάραβας! Αλλαγές και στους θεσμούς του κράτους

Το left-news.blogspot.com, αντιλαμβανόμενο την αγανάκτηση και την απόγνωση του αντιπροέδρου για το τέλος ακινήτων, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τον "Τσάκα", γνωστό επιχειρηματία-επενδυτή στην Ελλάς του μνημονίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ήδη  ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας -που θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό- έχει δεχτεί να ενισχύσει οικονομικά τον Θεόδωρο Π. αγοράζοντας τα τρία αγροτεμάχια στη Κάντζα, τα δύο διαμερίσματα στο Κολωνάκι, το τζιπ, μία βιβλιοθήκη από την γκαρσονιέρα στην Πανόρμου και την ταβέρνα στο Λαύριο. Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για φιμολογία αλλά για επίσημη έγγραφη πρόταση.

 Παράλληλα οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο Πάγκαλος για να ανταμείψει την αυτού εξοχότης για την γενναία πράξη του, θα αλλάξει ονομασίες σε κάποια από τα υφιστάμενα Υπουργεία δίνοντας ονομασίες από τα πολλά ονόματα του Σαουδάραβα.

Γ. Παπανδρέου: Κάτω τα χέρια από την ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ! (Δείτε το 15λεπτο βίντεο)


1991: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη της ΝΔ, στο πλαίσιο της φιλελεύθερης πολιτικής της, απαξιώνει την ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στο Αίγιο.

Ένας νεαρός τότε, σοσιαλιστής, κάνει "αλυσίδες" και καθιστική διαμαρτυρία για την διατήρηση της βιομηχανίας στο δημόσιο, τασσόμενος κατά των απολύσεων των εργαζομένων.

Είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει βγει στο δρόμο και συνδράμει στον αγώνα των εργαζομένων κάνοντας μάλιστα δηλώσεις για τα δίκαια αιτήματά τους: "Υπάρχει σήμερα μία κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΕΒΟ, οι οποίοι έχουν πραγματικά αιτήματα, δικαιολογημένα, υπήρξαν απολύσεις, χωρίς ουσιαστική συζήτηση για την πορεία της ΕΒΟ, παρότι είχε διαβεβαιώσει η Κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες ότι ιδιαίτερα αυτή η βιομηχανία δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα από τη πλευρά της χρηματοδότησης" αναφέρει ο σημερινός Πρωθυπουργός, 20 χρόνια πριν, υπογραμμίζοντας πως, "δυστυχώς η έλλειψη διαλόγου μας δημιουργεί μία έκτακτη και κρίσιμη κατάσταση στο χώρο του Αιγίου ο οποίος έχει πληγεί όχι μόνο από το κλείσιμο της ΕΒΟ, αλλά και από το κλείσιμο πάρα πολλών άλλων εταιριών. Είναι λοιπόν δικαιολογημένο ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται μια πολύ έντονη ανησυχία για την αποβιομηχάνιση της περιοχής και βεβαίως οι βουλευτές της Κυβέρνησης θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο διαλλακτικοί..."

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου και εικόνες από την διαμαρτυρία των εργαζομένων:"The Take": Η ελληνική εκδοχή στα Υπουργεία της χώρας


Μπαράζ καταλήψεων σε κτίρια υπουργείων βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Ήδη υπό κατάληψη βρίσκονται τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Υγείας και Εργασίας. Και ο αγώνας κλιμακώνεται.

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών ήδη εμπόδισαν την είσοδο των εκπροσώπων της τρόικας η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού συνεργασίας με τον Βενιζέλο. Γι' αυτό και όπως υποστηρίζουν θα παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον 48 ώρες.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητικός φόρος στο Δήμο Π. Μελά! Πληρωμή για την επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο ζητά ο Δήμος


Χαράτσι ακόμη και στις μαθητικές -ημερήσιες- εκδρομές βάζει ο Δήμος Π. Μελά, κοστολογώντας 1 ευρώ το μαθητή που θα περάσει τη πύλη του Βοτανικού κήπου Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το έγγραφο, που εστάλη από το τμήμα Πρασίνου του Δήμου προς τις σχολικές μονάδες, οι μαθητές του συγκεκριμένου Δήμου εξαιρούνται του "μαθητικού φόρου" για ευνόητους λόγους...

Ακολουθεί το έγγραφο του Δήμου Π. Μελά

Διεύθυνση :Τεχνικών Υπηρεσιών 14/9/2011
Τμήμα :Πρασίνου Αρ. πρωτ.
Πληροφορίες :Χατζηαθανασιάδου Αθηνά
Περσάκη Φανή
Τηλέφωνο :2313302350-351, 2310600717
Fax :2313302320
Email :botanic.gard@pavlosmelas.gr

                                   ΠΡΟΣ   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
ΘΕΜΑ: Σχετικά με τις επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης θα είναι ανοιχτός για ξεναγήσεις και επισκέψεις όπως κάθε χρονιά τα πρωινά από 9-13π.μ. κατόπιν ραντεβού. Για τις ανάγκες των ξεναγήσεων το Δ.Σ. του Δήμου Π. Μελά αποφάσισε (αρ. αποφ. 172/11) να καταβάλλετε αντίτιμο 1€ για κάθε παιδί (οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά δεν πληρώνουν).
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η παρακάτω. Με τηλεφωνική επικοινωνία θα κλείνεται η ημέρα και η ώρα της ξενάγησης και θα μας δίνετε το email ή fax του σχολείου, ώστε να σας στέλνουμε:
  1. αίτηση, με τα στοιχεία του σχολείου, μέρα και ώρα επίσκεψης, τάξη και αριθμό παιδιών που θα την συμπληρώνετε και θα μας την στέλνετε πίσω, ώστε να οριστικοποιείται το ραντεβού.
  2. βεβαίωση, η οποία θα συμπληρώνεται στο όνομα ή τον οργανισμό που θέλετε να κοπεί η απόδειξη από την οικονομική υπηρεσία. Τα χρήματα θα μαζεύονται από το δάσκαλο ή τον καθηγητή και θα παραδίδονται στον αρμόδιο του Βοτανικού Κήπου μαζί με τη βεβαίωση. Η απόδειξη θα αποστέλλεται ταχυδρομικά στα στοιχεία του υπόχρεου.
  3. ερωτηματολόγιο, ώστε να γίνεται προετοιμασία μέσα στην τάξη για καλύτερη αφομοίωση των όσων θα ακούσουν στον Βοτανικό Κήπο.

Προϊσταμένη Τμήματος Πρασίνου
Χατζηαθανασιάδου Αθηνά
Γεωπόνος

Η παρέμβαση των φοιτητών στην ΝΕΤ σε ένα 12λεπτο βίντεο

Όλόκληρο το χρονικό της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν φοιτητές στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, υλοποιώντας την απόφαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, όπως καταγράφηκε από τους ίδιους.

Δείτε το βίντεο:

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

"Εγώ ήμουν η αυγοβόλος"


Απάντηση στα δεκάδες ΜΜΕ που ήθελαν μία δήλωσή της ή μία συνέντευξη για την αυγοβολή που έριξε στον υφυπουργό προστασίας του πολίτη, Μανόλη Όθωνα, δίνει μέσω της δημιουργίας ενός blog η 33χρονη ιστορικός, Μαρίνα Δημητριάδου. Η ίδια εξηγεί στην επικεφαλίδα του ιστολογίου της:

"Το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθη κε από την επιμονή κόσμου και δημοσιογράφων να μιλήσω μετά την αυγοβολή στο κεφάλι του βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανόλη Όθωνα. Ο σχολιασμός είναι ελεύθερος, θα ζητήσω ωστόσο συγγνώμη εκ των προτέρων καθώς δεν θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο. Δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με το θέμα μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, 9 το πρωί στις 10 Οκτώβρη 2011".

Ακουλουθεί ολόκληρο το κείμενό της από το blog "Αυγοβολές: Εγώ ήμουν η αυγοβόλος", το οποίο βρίσκεται στην διεύθυνση: http://augobolos.blogspot.com

Προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να συνεχίσω αυτή την ιστορία αυγοβολής που έλαβε χώρα ένα κυριακάτικο πρωινό (25/9/2011) στη μαρίνα Ρεθύμνου με δράστρια εμένα και θύμα τον κ. Όθωνα, βουλευτή Ρεθύμνου και υφυπουργό Δήθεν Προστασίας του Πολίτη. Αλλά φαίνεται πως τη συνεχίζει ο ίδιος ο κ. Όθωνας έχοντας υποβάλει μήνυση εναντίον μου για προσβολή της τιμής του (και επιπλέον δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εν ολίγοις επιφυλάσσεται να μου ζητήσει χρήματα στο μέλλον!!!). Προβληματίστηκα επίσης για το ύφος που θα ήθελα να έχει ένα τέτοιο κείμενο: χιουμοριστικό ή σοβαρό; Η υπόθεση έχει και τα δύο, επομένως το ίδιο θα συμβεί και στο κείμενο.

Την Κυριακή το πρωί ο κ. Όθωνας ήρθε να μας μιλήσει για την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας! Ενώ καταποντίζεται η χώρα, ο εκπρόσωπος του Ρεθύμνου θεώρησε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος να πλησιάσει τους ψηφοφόρους του σε αυτές τις δύσκολες ώρες που κρίνεται η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ίσως βέβαια να ήταν όντως ο καταλληλότερος να το κάνει, καθώς μας έχουν κάνει τη ζωή ποδήλατο. Ίσως ήγγικεν η ώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ποδηλάτου στη ζωή μας, γιατί σύντομα δεν θα υπάρχουν λεφτά για βενζίνη και για τέλη κυκλοφορίας. Θεώρησα τουλάχιστον προκλητική αυτή την επιλογή του η οποία και προκάλεσε τη δική μου αντίδραση. Και είπα αφού μπήκα στο χορό να χορέψω λίγο ακόμη. Άλλωστε εγώ δεν έχω τίποτα για να το χάσω.

Την Κυριακή πέρασα οχτώ ώρες στο κρατητήριο λόγω αυγοβολής! Και ο κ. Όθωνας που κατ’ εξακολούθηση πνίγει το Σύνταγμα στα χημικά δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα στο κρατητήριο για πρόκληση σωματικής και ψυχικής βλάβης σε βάρος χιλιάδων πολιτών που διαδηλώνουν ενάντια στην ψήφιση μέτρων και νόμων που υποβαθμίζουν περαιτέρω τη ζωή, την εργασία και την αξιοπρέπειά τους. Χημικά που αποδεδειγμένα έχουν κριθεί καρκινογόνα και απαγορεύονται σε καιρό πολέμου, επιτρέπονται σε καιρό ειρήνης. Και στατιστικά η δήθεν σοσιαλιστική και δήθεν δημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει κατάχρηση χρησιμοποιώντας τα πλέον σχεδόν σε κάθε πορεία. Γιατί άραγε δεν υπάρχει αυτεπάγγελτη έγκληση κατά παντός υπευθύνου για εμπρόθετη πρόκληση σωματικών και ψυχικών βλαβών από ξυλοκόπημα και χρήση χημικών; Γιατί πέρασα εγώ λόγω αυγοβολής οχτώ ώρες στο κρατητήριο κι εκείνος καμία; Είναι γνωστό ότι μια μάσκα αυγού ωφελεί το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη τα δακρυγόνα και τα κλομπ καθόλου!
Θίχτηκε ο κ. Όθωνας γιατί τον αποκάλεσα προδότη και δοσίλογο. Την ίδια ώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι όπως το ποδήλατο έτσι και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αναγκαία. Μήπως επιπλέον ψεύδεται ο κ. Όθωνας; 

Όπως ομολογείται στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος (Έκθεση του Διοικητή για το 2010 και έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2010-2011), για να μείνουμε στα καθ’ ημάς και να μην παραπέμψω στις εκθέσεις του ΔΝΤ, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, η ένταση της οικονομικής κρίσης, της μείωσης των εισοδημάτων και της τεράστιας αύξησης της ανεργίας που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας είναι αποτέλεσμα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση, δηλαδή της πολιτικής βούλησης να δημιουργηθεί ύφεση για να γίνει η «εσωτερική υποτίμηση», όπως λένε οι οικονομολόγοι. Η δημιουργία ύφεσης λοιπόν είναι μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης με όλες τις τραγικές συνέπειες που έχει για τον πληθυσμό αυτής της χώρας. Μήπως λοιπόν τα κοσμητικά που απέδωσα στον κ. Όθωνα εκείνο το κυριακάτικο πρωινό δεν εμπίπτουν στην κατηγορία της εξύβρισης αλλά συνιστούν χαρακτηρισμούς που περιγράφουν την πραγματικότητα, και ίσως θα μπορούσα να κριθώ ακόμη και επιεικής; Και τελικά, όταν μιλάμε για δημόσια πρόσωπα, πού σταματάει η κριτική και πού αρχίζει η εξύβριση; Μήπως η μήνυση που μου κατέθεσε ο κ. Όθωνας αποσκοπεί σε φίμωση οποιασδήποτε κριτικής θα μπορούσε να ασκηθεί στην κυβέρνηση; 

Γεννήθηκα στην Αθήνα πριν 33 χρόνια κι έχω ζήσει σχεδόν όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα (με κάποια μικρά διαλείμματα στο εξωτερικό). Δεν ξέρω γιατί υπερτονίστηκε η κυπριακή μου καταγωγή και γιατί θεωρήθηκα ξένη, την ίδια στιγμή που υπάρχει όλη αυτή τη φιλολογία περί αδελφότητας Ελλήνων και Κυπρίων με την ευκαιρία της εξόρυξης του φυσικού αερίου. Έγιναν ξένοι οι «αδερφοί»; Άραγε πώς μπορεί να θεωρηθεί ξένος οποιοσδήποτε εργάζεται, δημιουργεί και προσπαθεί να ζήσει τη ζωή του με αξιοπρέπεια σε οποιοδήποτε τόπο; Ποιος τους έχει βάλει αυτούς τους διαχωρισμούς και γιατί; Ποιους τελικά ωφελούν;

Είχα την ευτυχία να σπουδάσω Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Και είχα ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία να συνεχίσω για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο οποίο κάνω το διδακτορικό μου. Έχω την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικούς επιστήμονες που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για σπουδή, έρευνα και διάλογο. Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας έχει κρίνει τους καθηγητές μου αναξιόπιστους, τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημίου μειοψηφίες. Και ο κ. Όθωνας ως βουλευτής Ρεθύμνου όφειλε να γνωρίζει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το νέο νόμο πλαίσιο που αγνοήθηκαν παντελώς. Ψεύδεται η αρμόδια υπουργός ότι δεν της έγιναν προτάσεις. Ψεύδεται ότι έκανε διάλογο. Για το δικό μας πανεπιστήμιο την παραπέμπω στην ιστοσελίδα του, στην περίπτωση που λόγω φόρτου εργασίας πέταξε κατά λάθος το αντίτυπο που της απεστάλη. Άλλοι είναι αναξιόπιστοι και κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα και όχι οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

Όντως υπάρχουν παρατυπίες και όντως υπάρχει σε αρκετές περιπτώσεις παράβαση δεοντολογίας. Μήπως όμως θα καταργούσαμε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση επειδή υπάρχουν τριάντα κακοί καθηγητές; Η βουλή έχει συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό ανάξιων βουλευτών από το αντίστοιχο ανάξιων καθηγητών στα πανεπιστήμια. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση άραγε; Το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ίσως ο μόνος πραγματικά δημοκρατικός κρατικός θεσμός. Κανένας λειτουργός του δεν είναι διορισμένος, κανένα όργανό του δεν έχει την απόλυτη εξουσία και κάθε όργανο ελέγχεται από άλλα. Και ως δημοκρατικός θεσμός έχει όλα τα προβλήματα που έχει μια δημοκρατία. Μήπως τελικά έχουν με τη δημοκρατία πρόβλημα οι κ. βουλευτές που το ψήφισαν καταργώντας την στο ελληνικό πανεπιστήμιο;

 Ο δήμαρχος Ρεθύμνου (με τον οποίο είμαστε παλιοί γνώριμοι) ειρωνεύτηκε λέγοντας ότι είμαι 33 χρονών φοιτήτρια και αυτό τα λέει όλα. Ακόμη κι έτσι να ήταν, προς τι η ειρωνεία κ. Μαρινάκη; Ποιο είναι τελικά το πρόβλημα που δημιουργούν οι αποκαλούμενοι «αιώνιοι» φοιτητές; Πότε υπήρξε μια πολιτική υποτροφιών στο ελληνικό πανεπιστήμιο για να μπορεί το κράτος να μας βάλει χρονικό όριο στις σπουδές μας; Σε τι επιβαρύνει κάποιος που συνεχίζει να σπουδάζει όταν μετά τα έξι χρόνια φοίτησης δεν δικαιούται καμία απολύτως φοιτητική παροχή; Πιάνει χώρο στα αμφιθέατρα άραγε; Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η συζήτηση που αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα του πανεπιστημίου. Δεν είναι ντροπή ούτε βάρος κάποιος που σπουδάζει πολλά χρόνια κάνοντας και άλλα πράγματα στη ζωή του. Άλλα είναι ντροπή και βάρος.

Η κυβέρνηση στην οποία έχει νευραλγική θέση ο κ. Όθωνας, με έχει χαρακτηρίσει λοιπόν αναξιόπιστη και επιπλέον κλέφτρα. «Μαζί τα φάγαμε», είπε ο κ. Πάγκαλος, και αναίσχυντα συνεχίζει να υποστηρίζει τη δήλωσή του μην έχοντας ανακαλέσει. Ο κ. Όθωνας συμφωνεί, καθώς δεν έσπευσε να υπερασπίσει την εντιμότητά μου. Μήπως δεν ξέρει λοιπόν ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο; Ότι δουλεύω από τα 23 μου και έχω δύο μήνες ένσημα; Ότι ζω με 400 ευρώ το μήνα γιατί έχω προσπαθήσει να δουλεύω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει;
Μου το έχει πει ο κ. Όθωνας και η κυβέρνησή του: οι ανθρωπιστικές επιστήμες δεν είναι απαραίτητο συστατικό ενός πολιτισμού. Δεν παράγουν πολιτισμό. Ποιος σπουδάζει πλέον ιστορία, κοινωνιολογία, αρχαιολογία, ανθρωπολογία και όλα τα συναφή; Μήπως είμαστε περιθωριακοί και ρομαντικοί όλοι εμείς που θεωρούμε ακόμη αυτά τα αντικείμενα σημαντικά; Είναι πολυτέλεια μου λέει ο κ. Όθωνας και να τα παρατήσω. Ίσως και να μην έχει άδικο. Αλλά δεν είχα ποτέ περισσότερα για να τα επιθυμώ. Και προτιμώ να ζήσω τη μικρή ζωή μου με αξιοπρέπεια χωρίς να υπακούω στις προσταγές τις αγοράς. Θα αναγκαστώ βέβαια γιατί πλέον τα περιθώρια στενεύουν και με ωραίες ιδέες δεν γεμίζει το τσουκάλι. Μα όσο μπορώ θα αντισταθώ και θα συνεχίσω το διδακτορικό μου και ας ξέρω πως ποτέ δεν θα καταφέρω να ασχοληθώ με την έρευνα παρόλο που θα μπορούσα να είμαι καλή (να επισημάνω ότι όλα τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας είναι υποψήφια για την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας). Με καταδίκασε σε δυσπραγία βλέπετε ο κ. Όθωνας και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, παρόλη την επιθυμία μου να προσφέρω. Έχει μειώσει το αντικείμενό μου, τη δουλειά μου, το μέλλον μου. Μου έχει απαγορέψει να ονειρεύομαι. Έχει φορτώσει στην πλάτη μου ένα χρέος με το οποίο δεν έχω καμία σχέση. Και επιπλέον μου έχει κάνει μήνυση γιατί του πέταξα ένα αυγό, επιφυλασσόμενος να μου ζητήσει ακόμη και χρηματική ικανοποίηση!

Ο κ. Όθωνας σε δηλώσεις του προεκλογικά έλεγε, όπως και ο κ. πρωθυπουργός, ότι λεφτά υπάρχουν. Άραγε πραγματικά δεν ήξερε; Και αν ναι, μετά που έμαθε γιατί δεν παραιτήθηκε ως όφειλε ζητώντας τη διενέργεια εκλογών για την ανανέωση της εντολής του λαού που δεν ψήφισε την τωρινή κυβέρνηση για αυτά που κάνει. Ο κ. Όθωνας είναι μέλος μιας παράνομης κυβέρνησης που συνεχίζει να βρίσκεται στην εξουσία υπό την απειλή δακρυγόνων, απολύσεων, μειώσεων των μισθών, ανεργίας, λογοκρισίας και μηνύσεων για αυγοβολή. Αν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό.

Και να μη μου πει ότι είμαι υποκινούμενη από τίποτα σκοτεινές και αόρατες δυνάμεις. Ούτε τα στρουμφάκια ούτε οι τζεντάι βρίσκονται πίσω μου. Καιρό τώρα υπάρχει αυτή η παραφιλολογία ότι όσοι δεν ανήκουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες είμαστε κατευθυνόμενοι.  Ούτε κατευθυνόμενοι είμαστε ούτε πιόνια. Ζούμε, βλέπουμε, κρίνουμε, αποφασίζουμε και δρούμε.
Όταν είπα ότι ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο, φίλοι με παρότρυναν να το ξανασκεφτώ. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι αυτός και όχι παίξε γέλασε. Μπορεί να με βλάψει από την υπερβολική του επιθυμία να με προστατεύσει. Μα στοιχείο απαραίτητο μιας υγιούς δημοκρατίας δεν είναι και η κριτική και ο διάλογος; Επιτρέπει ακόμη το διάλογο η κυβέρνηση; Ή η μοναδική απάντηση στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων της Ελλάδας για διάλογο απαντώνται με κλομπ και δακρυγόνα; Ο δικός μας διάλογος με τον κ. Όθωνα θα κριθεί στο δικαστήριο. Αν βέβαια καταδεχτεί να παραβρεθεί στην εκδίκαση της μήνυσης που μου έχει καταθέσει. Μήπως δεν αντέχουν οι πολιτικοί μας στην κριτική; Μήπως πρέπει να φοβόμαστε για κυρώσεις όταν δικαίως –όπως παραδέχεται και ο ίδιος– διαμαρτυρόμαστε και ασκούμε κριτική; Μήπως ήδη φοβόμαστε και δεν μιλάμε; Και μήπως αυτός ο φόβος δεν αρμόζει σε δημοκρατικά καθεστώτα; Μήπως τότε έχουμε πλέον άλλο πολίτευμα; Ολιγαρχία; Δικτατορία;

Τέλος να κλείσω με μια ερώτηση που μου κάνουν δημοσιογράφοι. Με ρωτούν αν θα το ξαναέκανα. Είμαι υπόδικη για πράξη που έχω ήδη κάνει, παραδεχτεί και αναλάβει τις ευθύνες. Αυτή είναι ερώτηση για δημοσκόπηση. «Τι θα κάνατε σε έναν υπουργό αν σας δινόταν η ευκαιρία να του κάνετε κάτι;» Σε καμιά περίπτωση δεν προτείνω την αυγοβολή ως πολιτική στάση και μορφή κοινωνικού αγώνα! Και πραγματικά δεν ξέρω πώς πρέπει να αντιδρώ όταν με σταματάει κόσμος στο Ρέθυμνο και μου δίνει συγχαρητήρια, τη στιγμή που θεωρώ πως έχω κάνει πιο αξιόλογα πράγματα από το να πετάξω ένα αυγό και δεν έτυχαν ανάλογης υποδοχής! Για μένα το θέμα θεωρείται λήξαν. Οι καιροί που ζούμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι και οι επιλογές που έχουμε είναι θαρρώ δύο: ή θα συνεχίσουμε να στρεφόμαστε ο καθένας εναντίον όλων των άλλων ή θα οικοδομήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης και να αγωνιστούμε μαζί για ένα παρόν με ποιότητα (και όχι επίφαση αφθονίας με διακοποδάνεια). Κι ας αρχίσουμε με τη μαζική άρνηση πληρωμής της του κεφαλικού φόρου (εισφορά «αλληλεγγύης» θα μπορούσε να ονομαστεί μόνο αν προοριζόταν για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει). Η ζωή μας είναι πολύ μικρή για να μην τη ζούμε με αξιοπρέπεια...

Μαρίνα Δημητριάδου
ιστορικός

Υ.Γ. Για να αποσαφηνίσω αυτό το σημείο στα βίντεο που συμβάλλει στη φαιδρότητα του όλου επεισοδίου, το «ωχ σόρρυ» που ακούγεται δεν απευθύνεται προφανώς στον κ. Όθωνα, αλλά σε έναν κύριο που βρισκόταν πίσω του και ίσως «έφαγε» το δεύτερο αυγό. Αν τον πέτυχα, του ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Και κάτι τελευταίο. Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία μας με τον κ. υπουργό, το μόνο που με ρώτησε ήταν αν χρειάζομαι ψυχολόγο και τίποτε άλλο. Αυτή ήταν «η συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα» που ακολούθησε το περιστατικό, σύμφωνα με το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τα σχόλια δικά σας.

"Δεν είδα, δεν άκουσα" απαντούν οι Υπουργοί για τον Μ.Κυπραίο

Ένας-ένας οι υπουργοί νίπτουν τας χείρας τους για την τύχη του Μανώλη Κυπραίου, που δεν ακούει και δεν μπορεί να περπατήσει επειδή τα ΜΑΤ τού πέταξαν χειροβομβίδα κρότου - λάμψης μέσα σε στοά, όταν κάλυπτε δημοσιογραφικά τις διαδηλώσεις της 15ης Ιουνίου.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απάντησε στην ερώτηση του Γιάννη Δημαρά και του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν γνωρίζει ασφαλιστικά κανέναν Μ. Κυπραίο, άρα δεν βοηθά!

"Από την επικοινωνία των υπηρεσιών του υπουργείου με τους ασφαλιστικούς φορείς δεν κατέστη προς το παρόν δυνατόν να διαπιστωθεί ποιος ήταν ο αρμόδιος ασφαλιστικός φορέας του Κυπραίου Μανώλη, κατά την επέλευση του ασφαλιστικού κινδύνου, προκειμένου το υπουργείο να παράσχει όλες τις απαραίτητες νομοθετικού περιεχομένου διευκρινίσεις αλλά και διευκολύνσεις προκειμένου να εξεταστεί τάχιστα η ασφαλιστική περίπτωση του εν λόγω ασφαλισμένου, τόσον όσον αφορά τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης όσο και την κάλυψη των δαπανών νοσηλείας" είναι η απάντηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ηλίας Μόσιαλος επικαλείται "γραφειοκρατικές δυσχέρειες" και ο Χρήστος Παπουτσής περιμένει να βγει η δικαστική απόφαση ή η ξεχασμένη ΕΔΕ που θα καταλογίζουν ευθύνες σε πρόσωπα και σε κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του. Συμπέρασμα: Το κράτος και αυτή η κυβέρνηση πετούν στα σκουπίδια τον Μ. Κυπραίο. Ή τον εκδικούνται.

Πηγή

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση που θα συζητηθεί από τον Κώστα Αϊβαλιώτη


Στην αρχή νομίζαμε πως πρόκειται για κάποιου είδους πλάκα. Άλλωστε όλα τα έχουμε ακούσει από το τηλε-κόμμα του Καρατζαφέρη! Να απαντάει όμως ο φυγόστρατος “πατριώτης” εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στις δηλώσεις του Βενιζέλου με στιχάκια, ε όχι δεν το είχαμε φανταστεί ποτέ! Ίσως βέβαια από την άλλη ο Ψινάκης και η Σαρρή να άρχισαν την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος. Ίσως πάλι, ο Αιβαλιώτης να θέλει να ακολουθήσει καριέρα ποιητή. Ίσως πάλι ο φθινοπωρινός καιρός να συνεπείρε τις σκέψεις του μεσήλικα πολιτικού. Αλήθεια ποιος μπορεί να μπει το μυαλό και την έμπνευση του Κώστα Αιβαλιώτη;

Ακολουθεί πολιτική δήλωση – απάντηση στον Υπ. Οικονομίας:

ΕΡΤ ΑΕ: Ψεύτες, υποκριτές και λασπολόγοι
Το ψέμα και η λασπολογία που έχει υιοθετήσει η σημερινή Κυβέρνηση ως πάγια πολιτική της, ακολουθεί και η κρατική τηλεόραση η οποία με ανακοίνωσή της “ξεκαθαρίζει” τους λόγους που δεν μεταδόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις των φοιτητών. Έτσι η λοιπόν το γραφείο τύπου της ΕΡΤ ΑΕ σημειώνει:


ΕΡΤ (1)

“Μετά τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, συμφωνήθηκε να μαγνητοσκοπηθεί δήλωση των καταληψιών και να προβληθεί στο δελτίο των 24:00, υπό την προϋπόθεση ότι άπαντες θα αποχωρούσαν από τους χώρους του κτιρίου”

Απάντηση (1)

Σε κανένα σημείο της πρώτης ανακοίνωσης της ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει ο όρος της αποχώρησης των φοιτητών για να μεταδοθούν τα αιτήματά τους.

ΕΡΤ (2)

“Αυτό δεν συνέβη και κατά συνέπεια η δήλωση δεν μεταδόθηκε”

Απάντηση (2)

Ο ορισμός του ψέματος και τις διγλωσσίας! Αφού η ΕΡΤ είχε αποφασίσει να μην μεταδόσει δελτίο λόγω της παρουσίας των φοιτητών στο κτίριο, γιατί τελικά ορίστηκε και μεταδόθηκε η έναρξή του στις 1 μετά τα μεσάνυχτα; Μα γιατί οι φοιτητές είχαν αποχωρήσει! Και γιατί αφού είχαν αποχωρήσει δεν μεταδόθηκε το βίντεο με τις δηλώσεις των φοιτητών; Μα γιατί υπήρξε άνωθεν εντολή!

Χαράτσι ακινήτων: Προκαλούν, τρομοκρατούν και εκβιάζουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μηχανισμός προπαγάνδας και τρομοκράτησης των νοικοκυριών αναφορικά (και) με το νέο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν αρχίσει αγώνα δρόμου για την "ανάγκη" πληρωμής του νέου φόρου παρουσιάζοντας μόνο τις κυβερνητικές απόψεις και θέσεις.

Σειρά σήμερα πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από το χαράτσι όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος στα ακίνητά τους.
"Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή" δήλωσε ο κ. Μπίτζας, ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

Τα λογοκριμένα μου της ΕΡΤ...(Δείτε το βίντεο)

Το τεχνικό πρόβλημα ενός καθεστώτοςΠραξικοπηματικά, με τρόπο που θα ζήλευαν οι συνταγματάρχες-προϊστάμενοι της ΥΕΝΕΔ, ακυρώθηκε τελικά το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το οποίο σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μεταδιδόταν στις 12 τα μεσάνυχτα.
 

Με τη διαφορά πως αυτό θα έπρεπε να περιέχει και το μήνυμα των φοιτητών που προχώρησαν σε ειρηνική παρέμβαση στις 21.00, στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης. Περίπου 50 φοιτητές, έφτασαν στο πλατό του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και ζήτησαν να διαβάσουν ένα κείμενο – παρέμβαση της φοιτητικής κοινότητας. Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον άκομψο για το δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, καθώς όχι μόνο το δελτίο κόπηκε απότομα, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στις οθόνες μας. Η παρέμβαση και οι διαπραγματεύσεις των φοιτητών με την διοίκηση του κρατικού καναλιού απέφερε καρπούς και η συμφωνία κατέληξε στην μετάδοση βίντεο με τα αιτήματα των φοιτητών.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τρία βίντεο από την ΕΡΤ
Ανακοίνωση της ΕΡΤ για την παρέμβαση των φοιτητών

Διεκόπη το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, στις 9μμ, καθώς ομάδα φοιτητών εισέβαλε στο στούντιο, διεκδικώντας να παρουσιαστών τα αιτήματά τους. Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο της Παιδείας βρίσκονται σε εξέλιξη κινητοποιήσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μετά από δεσμεύσεις της διοίκησης της ΕΡΤ, γυρίστηκε σε βίντεο δήλωση του εκπροσώπου των φοιτητών και τους ανακοινώθηκε ότι θα μεταδοθεί από το δελτίο ειδήσεων τα μεσάνυχτα, καθώς και στην πρωινή ζώνη της Δευτέρας.

Την ώρα των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της ΕΡΤ, άλλη ομάδα φοιτητών, φώναζε συνθήματα μπροστά στην πύλη της οδού Μεσογείων. Την ώρα των διαπραγματεύσεων υπήρξε παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο πλάι του ραδιομεγάρου. Για αρκετή ώρα μετά τις διαπραγματεύσεις και τη δέσμευση της διοίκησης της ΕΡΤ, οι φοιτητές παρέμεναν συγκεντρωμένοι και φώναζαν συνθήματα.

Εισβολή φοιτητών στην ΕΡΤ! (Δείτε το βίντεο)


Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ στις 21.00, περίπου 50 φοιτητές μπήκαν στο κτίριο της κρατικής τηλεόρασης και διέκοψαν το δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος των φοιτητών ήταν να προβάλλουν τα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας ενάντια στο νέο νόμο Διαμαντοπούλου. Η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, αφού διέκοψε -ξαφνικά- για διαφημίσεις, δεν επέστρεψε ποτέ στη μετάδοση του δελτίου, αλλά αυτή την ώρα προβάλλεται εκπομπή της Μάγιας Τσόκλη (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ)...
Μήπως αυτές τις δύσκολες ώρες για ολόκληρη τη κοινωνία οι εργαζόμενοι στη κρατική ραδιοτηλεόραση θα έπρεπε να ενώσουν τα αιτήματά τους με αυτά των φοιτητών;

Τι Κουκουλόπουλος, τι Όθωνας;

Θύμα επίθεσης με αυγό έπεσε άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε περιοδεία του στην περιφέρεια της χώρας. Φαίνεται οι αγανακτισμένοι κάνουν δυναμική επάνοδο και δεν αφήνουν σε χλωρό κλαρί βουλευτές και υπουργούς, ενώ η απόγνωση των Ελλήνων είναι πλέον εμφανής, μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων λιτότητας.
Μετά τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τη φραστική επίθεση εναντίον του στην Κοζάνη, ήρθε και η σειρά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα.

Επεισόδιο με αυγά

Μία νεαρή κοπέλα πέταξε ένα αυγό στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ρέθυμνο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο του 1ου Συμμετοχικού Αγώνα Διάθλου που πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο όταν μία κοπέλα πλησίασε από πίσω τον υφυπουργό και εκτόξευσε ένα αυγό, διαμαρτυρομένη για την οικονομική κατάσταση.

Άμεσα επενέβη η αστυνομική φρουρά του κ. Όθωνα, και συνέλαβε την κοπέλα, η οποία στη συνέχεια και χωρίς να διαμαρτυρηθεί, οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια που την οδήγησαν στη συγκεκριμένη της πράξη.

Στο θέμα από πλευράς του υφυπουργού, δεν δόθηκε συνέχεια, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχηματιστεί αυτεπαγγέλτως, δικογραφία ενώ κινήθηκε και η διαδικασία του αυτόφωρου.

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο σοβαρός Πεταλωτής και η γελοία κοινωνία που πεινάει...


Ο πολιτικός, που κατόρθωσε να ξεπεράσει σε γραφικότητα τον Αντώναρο, που ξεπέρασε σε αρνητικές απαντήσεις για τη πιθανή λήψη νέων μέτρων ακόμη και τον πρώην Υπουργό Οικονομίας Παπακωνσταντίνου,εξαπατώντας δεκάδες φορές τον ελληνικό λαό, ο Υπουργός που έβλεπε το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε βήμα του, ο άνθρωπος που θεωρεί τον ευατό του νέο Λαμπράκη (...) μίλησε για γελοιότητα!

Ναι, ο Πεταλωτής, επανεμφανίστηκε στο πολιτικό-μιντιακό σκηνικό και ως άλλος Πάγκαλος επιτέθηκε -θιγόμενος- στη κίνηση της Λιάνας Κανέλλη να αγορεύσει από το βήμα της Βουλής με ένα καρβέλι ψωμί και μία μποτίλια γάλα.

"Εάν παρακολουθούσε", είπε ο Πεταλωτής, "κάποιος ειδήσεις προχθές, θα έβλεπε, όλο εκείνο το ρεσιτάλ γελοιότητας με τα γάλατα και τα καρβέλια μέσα στη Βουλή με κάποιους βουλευτές να αποκαλούν τους συναδέλφους τους ως γομάρια ή με κάποιους υποτιθέμενους αριστερούς να δίνουν ρεσιτάλ λαϊκισμού".

Κάποια -αυθόρμητα- ερωτήματα λοιπόν προς τον Υφυπουργό:

Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Κοεμτζής (Video - Δείτε τη ταινία "Παραγγελιά")


Νεκρός μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:00 στην Πλυκλινική Αθηνών ο Νίκος Κοεμτζής.Λίγη ώρα πριν, πλήθος περαστικών εντόπισε στο Μοναστηράκι, άνδρα, ηλικιωμένο, που φαινόταν να είναι λιπόθυμος για σχεδόν 2 ώρες. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ  το οποίο ανταποκρίθηκε αποστέλλοντας στο σημείο ασθενοφόρο.

Οι άνδρες του ΕΚΑΒ, διαπιστώνοντας ότι ο 74χρονος ήταν χωρίς αισθήσεις, τον μετέφεραν στην Πολυκλινική Αθηνών, που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο.

Οι γιατροί και προσωπικό της κλινικής αναγνώρισαν αμέσως τον άτυχο άνδρα. Επί 45 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη αργά. Η αιτία του θανάτου δεν έχει ανακοινωθεί.

Ποιος ήταν: 

Ο Νίκος Κοεμτζής (ή Κουγιουμτζής) γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας στις 17 Ιανουαρίου του 1938 και πέθανε στην Αθήνα στις 23/09/2011. Ήταν γιος του Παναγιώτη και της Αναστασίας Κοεμτζή. Το 1973 συνελήφθη για το φόνο τριών αστυνομικών. Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και επτά σε ισόβια. Ήταν άνθρωπος αγράμματος.

ΠαραγγελιάΤον Φεβρουάριο του 1973 μόλις είχε βγει από τη φυλακή που είχε μπει για κλοπή. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, πήγε με την παρέα του στο νυχτερινό κέντρο "Νεράιδα" που τραγουδούσε ο Καρουσάκης, για να διασκεδάσουν. Ο αδελφός του, ο Δημοσθένης, έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Μαζί του σηκώθηκαν και άλλα άτομα. Ο τραγουδιστής (Αθανασιάδης) ανακοίνωσε από το μικρόφωνο πως είναι "παραγγελιά". 

Έγινε μια συμπλοκή μεταξύ των ατόμων και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με μαχαίρι τρεις αστυνομικούς. Υποστήριξε πως θόλωσε το μυαλό του γιατί νόμιζε ότι σκότωναν τον αδελφό του.

Ο Τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε "κτήνος" και συχνά αναφερόταν σε εγκληματίες ως "Κοεμτζήδες". Λόγω της εποχής, των οικογενειακών φρονημάτων του και του ποινικού του ιστορικού πέρασε πολύ άσχημα μέσα στη φυλακή.

Καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οχτώ φορές σε ισόβια, για ανθρωποκτονίες απο πρόθεση.

Το 1977 η ποινή του μετατρέπεται σε ισόβια.
Το 1979 ο Διονύσης Σαββόπουλος στο δίσκο Ρεζέρβα συμπεριλαμβάνει ένα τραγούδι με τίτλος "Το μακρύ ζεϊμπέκικο για τον Νίκο".
Το 1980 ο Παύλος Τάσιος σκηνοθετεί την ταινία "Παραγγελιά" με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Αντώνη Αντωνίου που είναι βασισμένη στο επεισόδιο. Στην ταινία η Κατερίνα Γώγου (πρώην σύζυγός του) απαγγέλλει στίχους από τα ποιήματα της.


Αποφυλάκιση

Αποφυλακίστηκε από την Πάτρα στις 29 Μαρτίου του 1996 μετά από 23 χρόνια συνεχούς φυλάκισης. Από τότε πουλούσε την αυτοβιογραφία του έξω από την "Ευελπίδων" και τις Κυριακές στο Μοναστηράκι υπογράφοντας αφιερώσεις στην πρώτη σελίδα.

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ξύπνησε ο Πάγκαλος; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το παιχνιδάκι της κόντρας με τα κόμματα της Αριστεράς ανέσυρε ο γηραιός αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, βάλλοντας εκ νέου κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Κ.Ο, Αλέξη Τσίπρα. Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα αποχής από τα ΜΜΕ, πιθανότατα λόγω των πολύμηνων διακοπών, ο Πάγκαλος ξύπνησε και είπε να συνεχίσει την πολιτική εξαπάτηση και τα χονδροειδή ψεύδη προς τον ελληνικό λαό. 

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το λουκέτο που έβαλαν 11 ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης με τον Πάγκαλο να θεωρεί πως για το κλείσιμό τους ευθύνη φέρει το κόμμα της Κουμουνδούρου!

«Κλείνουν έντεκα ξενοδοχεία στην Αθήνα επειδή οι εκλεκτοί του κ. Τσίπρα τα κατέστρεψαν», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, προσπαθώντας να μετατοπίσει αλλού τις ευθύνες της καθεστωτικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κουίζ: Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία;Είναι δυνατόν πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 32.000 ευρώ, λιγότερα δηλαδή απ' όσα δηλώνει ένας μισθωτός των 2.300 ευρώ (μεικτά); Στο κράτος των καπιταλιστών, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, γίνεται...
Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες.
Γιατί, πολύ απλά, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους.
*
Ποια είναι, όμως, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοκαπιταλιστές;
Τι εισοδήματα δηλώνουν στην Εφορία τα φυσικά πρόσωπα που συναπαρτίζουν την πλουτοκρατία του τόπου;

Πόσα λέτε εσείς ότι βγάζει το χρόνο ένας τραπεζίτης; Ενας εφοπλιστής; Ενας βιομήχανος;
Και πόσα δηλώνει;

Προσοχή: Δεν μιλάμε γι' αυτά που τα περνάνε στις εταιρείες τους, ώστε να φορολογούνται με «ειδικό φορολογικό συντελεστή» με αποτέλεσμα να πληρώνουν από ελάχιστα έως τίποτα, αξιοποιώντας το κάθε λογής «παραθυράκι» και τη φορολογική ασυλία που τους παρέχει το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις. Μιλάμε για τον κεφαλαιοκράτη ως φυσικό πρόσωπο. Τι εισόδημα έχει και τι δηλώνει, τελικά, αυτός ο... άνθρωπος;
*
«Τι έχει» δεν το γνωρίζουμε επ' ακριβώς. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε μια άλλη εικόνα. Την εικόνα του «τι δηλώνει».
*
Τα παρακάτω στοιχεία είναι δειγματοληπτικά. Υπάρχει πλήθος ανάλογων (πιστέψτε μας).

Πρόκειται για τρία εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των πολλών που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης») κάποιων εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου.


Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα 12.419 ευρώ, κάτι ελάχιστα δηλαδή πάνω από το περσινό αφορολόγητο για τους μισθωτούς; Στο κράτος του πλουτοκράτη, γίνεται...
Τα εκκαθαριστικά που δημοσιεύουμε εκδόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία επί τη βάσει των συνολικών εισοδημάτων που δήλωσαν οι κεφαλαιοκράτες ως φυσικά πρόσωπα για το έτος 2011 (εισοδήματα 2010).
Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους.
Εξηγούμαστε: Το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει με «κουτσομπολιό» όσον αφορά τον τάδε ή τον δείνα, αλλά με τη συνολική πρακτική της άρχουσας τάξης, του κράτους της άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης. Πρακτική που κάθε άλλο παρά εξαντλείται στους συγκεκριμένους.
*
Ας πάρουμε μια γεύση, λοιπόν, ρίχνοντας μια ματιά δίπλα, για το πόσο μπορεί να είναι το ατομικό «Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα» που δηλώνει στην Εφορία - και για ποιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα φορολογείται - ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει στην τάξη των χορτάτων.

Γίνεται πλουτοκράτης να δηλώνει ατομικό ετήσιο εισόδημα... 1.764 ευρώ (!!!); Στο κράτος των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Καρατζαφέρη, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών, στον κόσμο της ΕΕ και του ΔΝΤ, γίνεται...

Πηγή: Ριζοσπάστης                                                                                                                                 

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τι θυμηθήκαμε τώρα...

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Συνταξιούχος στην Πάτρα κατέθεσε τη σύνταξή του υπέρ του κράτους!

"Ήθελα να δώσω το παράδειγμα, μήπως και άλλοι αποφασίσουν να βοηθήσουν την πατρίδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή." Αυτό δήλωσε ο Πατρινός συνταξιούχος του ΙΚΑ , Ιωάννης Ανδριόπουλος,στα τοπικά ΜΜΕ, με αφορμή την...απόφασή του να καταθέσει τη μηνιαία σύνταξη του, που ανέχεται στα 701 ευρώ, υπέρ του κράτους.
Όπως ανέφερε ο κ. Ι. Ανδριόπουλος, πήρε την απόφασή του λίγες ημέρες μετά την καταβολή της σύνταξης τον Φεβρουάριο. Έτσι, χθες Τετάρτη, πήγε στο υποκατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να καταθέσει τα χρήματα. Όμως, λόγω τυπικών διαδικασιών δεν έγινε η κατάθεση και τον παρέπεμψαν στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Πάντως, ο κ. Ι. Ανδριόπουλος τονίζει ότι η απόφασή του δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις πολιτικές του πεποιθήσεις, επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο που θέλει είναι να βοηθήσει την πατρίδα του. Όμως δεν παρέλειψε να αναφέρει πως άλλοι συμπολίτες του με τους οποίους συναντήθηκε τού άσκησαν κριτική για την απόφασή του.


Κάπου στο 2008...

Κρίσιμη συνάντηση κορυφής του Ευάγγελου Βενιζέλου (Video)

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

"Kontra" στον φασισμό


Ακυρώθηκε τελικά η φερόμενη ως δεδομένη συμφωνία της νεοφασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή με τον τηλεοπτικό σταθμό "Kontra Channel" για παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής. Η διοίκηση του σταθμού με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έιχε καμία σχέση με την επίμαχη εκπομπή σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ζώνη μετάδοσης ανήκει στον πρώην ιδιοκτήτη του σταθμού κ. Παπανικόλα. 


Ήδη πάντως "καταγγελίες" και τα "πύρινα κείμενα" δίνουν και παίρνουν από την συμμορία των χρυσαυγιτων, για το μιντιακό κατεστημένο που δεν αφήνει τις "ελεύθερες φωνές" να επικοινωνήσουν με τον λαό! 

Μέλη της Χρυσής Αυγής βιντεοσκοπούν και δημοσιοποιούν τις επιθέσεις τους (Video)

Ολοένα και συχνότερο γίνεται το φαινόμενο επιθέσεων μελών της ακροδεξιάς παράταξης «Χρυσή Αυγή» εναντίων πολιτών. Επίσης συχνότερες γίνονται κι οι περιπτώσεις όπου οι εν λόγω επιθέσεις βιντεοσκοπούνται και δημοσιεύονται από τα ίδια τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» στο Διαδίκτυο, με σκοπό, όχι μόνο τον εκφοβισμό, αλλά και την αυτοπροβολή τους, γεγονός που την δεδομένη χρονική συγκυρία οικονομικής και ταυτόχρονα κοινωνικής κρίσης που διανύουμε, προκαλεί εκτός από ανησυχία και προβληματισμό.

Ενδεικτικό είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημοσιευθεί 4 τουλάχιστον βίντεο ωμών επιθέσεων ενός γνωστού μέλους της «Χρυσής Αυγής» (με τα αρχικά Η.Π. που πιθανόν να μην αντιστοιχούν στο πραγματικό του όνομα). Δε διστάζει μάλιστα σε ένα καταγεγραμμένο περιστατικό να πετάξει έναν άνθρωπο σε κάδο σκουπιδιών, ενώ σε άλλο να βρέξει και να χτυπήσει έναν άνθρωπο που κάθεται αμέριμνα σε ένα πεζούλι. Υπάρχει βέβαια και βιντεοσκοπημένο υλικό όπου απειλεί ευθέως ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων. 


Δείτε το βίντεο:

Επιθέσεις Χρυσαυγιτών σε πολίτες - OmniaTV.com by AntiSOL


Τα βίντεο που παραθέτουμε πρόλαβαν να αντιγραφούν και να αναδημοσιευτούν πρώτου "υψηλά ιστάμενοι" της Χρυσής Αυγής, "διατάξουν" τον πρωταγωνιστή να τα αποσύρει από το διαδίκτυο, έπειτα από σωρεία κοινωνικών αντιδράσεων που προκάλεσαν. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας ο Η.Π. "βραβεύτηκε" από το "κόμμα" του, καθώς είναι ο πρωταγωνιστής γνωστού βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπου εμφανίζεται να δέχεται επίθεση από νεαρούς, τη στιγμή που κρατώντας ένα γκλόπ έχει καταφύγει σε κάποιο κατάστημα καλώντας για αστυνομική βοήθεια.

Λαμβάνοντας υπόψη οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, κι ακόμη ρεπορτάζ και βίντεο γνωστών ΜΜΕ, δημιουργείται, όχι παράλογα, η αίσθηση πως στη χώρα μας η Αστυνομία πολύ συχνά, όχι μόνο υποθάλπει τη δράση των όσων ακροδεξιών οργανώσεων υπάρχουν στη χώρα μας, αλλά κλείνει και τα μάτια σε εγκληματικές επιθέσεις εναντίον συνανθρώπων μας. 

Εν προκειμένω, αν και υπάρχει υλικό που δείχνει τον Η.Π. να κυκλοφορεί με έναν χαρτοκόπτη πάνω του, αμφιβάλλουμε αν η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του, σε περίπτωση ελέγχου ή απλής διαπίστωσης ότι έχει πάνω του το συγκεκριμένο αιχμηρό αντικείμενο. Ανάλογη ασυλία πάντως δεν έχει εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ισότιμων του Η.Π. πολιτών κατά το παρελθόν.

Για πολλούς προκύπτει το ερώτημα, ως πότε μέλη της συγκεκριμένης ακροδεξιάς παράταξης, θα συνεχίζουν ανενόχλητα το εγκληματικό τους έργο;

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Έδωσαν εκπομπή στη Χρυσή Αυγή - Να τους σταματήσουμε τώρα!
Στο “κάδρο” της πολιτικής σκηνής βάζουν Κυβέρνηση και καναλάρχες τη νεοναζιστική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” μετά τη συμφωνία της τελευταίας με το τηλεοπτικό σταθμό “Contra Channel” για παρουσίαση εκπομπής κάθε Παρασκεύη.

Στην εποχή που ο συντηρητισμός και ο φόβος αυξάνονται και που η αναζήτηση “εσωτερικών εχθρών” ως απάντηση στην οικονομική κρίση διογκώνεται, η Κυβέρνηση τείνει χείρα βοηθείας στην εγκληματική οργάνωση, αφήνοντάς τη να δρα, χτυπώντας μετανάστες και Έλληνες αντιφασίστες, "παρέα" με την Ελληνική Αστυνομία.

Τα πρόσφατα περιστατικά στο Περιστέρι, στον Ασπρόπυργο και στον Άγιο Παντελεήμονα με πογκρόμ, πυροβολισμούς και μαχαιρώματα εναντίον Ελλήνων και ξένων πολιτών είναι ακόμη μία πρακτική της Κυβέρνησης Παπανδρέου η οποία κάνει τα "στραβά μάτια", θέλοντας να δημιουργήσει τεχνιτή μορφή φόβου στην κοινωνία.

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Και τώρα μιά δήλωση για τον Πρωθυπουργό

Ένα ξεκαρδιστικό γεγονός εκτυλίχθηκε στο Σαββατιάτικο δελτίο ειδήσεων του Alter όταν ο φερόμενος ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, προχώρησε σε μία (βαρυσήμαντη) δήλωση για τον πρωθυπουργό.

Δείτε το βίντεο: