Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Παραλήρημα Πάγκαλου: Τρομοκράτες η κοινωνία και τα κόμματα που αγωνίζονται!


Με το γνωστό του ύφος και την ίδια νοοτροπία επανεμφανίστηκε στα ΜΜΕ ο Θεόδωρος Πάγακλος μετά από πολυήμερη απουσία. Ωστόσο ούτε η καταπάτηση βασικών ηθικών ζητημάτων για τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κοινοβούλιου και της κυβέρνησης της χώρας, ούτε η δοτή συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά έδειξαν να τον ενοχλούν. 

Σε μια συνέντευξη - παρωδία στην Καθημερινή της Κυριακής, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του καθεστώτος ομολογεί την ανικανότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά επιτίθεται ταυτόχρονα στον ελληνικό λαό με αφορμή τις αποδοκιμασίες που δέχεται! «Έχοντας επί χρόνια αγωνιστεί για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα» και κάνει λόγο για «ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές, κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, να μην πω τρομοκράτες».


Ο λαός λοιπόν για τον κ. Πάγκαλο, οι πολίτες που στενάζουν από τα μέτρα και τα χαράτσια, η κοινωνία που ζητά αλλαγή πολιτικής και εκλογές είναι τρομοκράτης και αποτελείται από τραμπούκους και αλήτες. 

Στο καθαρά πολιτικό σκέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρχικά παραδέχτηκε πως το μνημόνιο απέτυχε, ασκώντας (μετά από 2 χρόνια) κριτική στο Υπουργείο Οικονομικών: «Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Είναι προφανώς θέμα ηγεσίας και μηχανισμών του συγκεκριμένου υπουργείου, αλλά είναι και όλοι αυτοί που έκαναν τις κομπίνες και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, εξαπατώντας και κλέβοντας το Δημόσιο, χωρίς κανείς να την πληρώσει». 

Την ίδια ώρα επιτίθεται στη κοινωνία που πληρώνει για να έχει..ρεύμα ενώ αποδέχεται τη φοροδιαφυγή ως...φυσικό φαινόμενο! 

Φυσικά, ο Πάγκαλος δεν ξέχασε να τα βάλει και για όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την κατάργηση του χαρατσιού καταλογίζοντας ευθύνες ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το γεγονός ότι μπορεί «ο κάθε Φωτόπουλος να καταλαμβάνει τη ΔΕΗ και να χρειάζονται μέρες για να επέμβει η αστυνομία». 

Άραγε θα επιπλήξει και τον Γερμανό επίτροπο για την απάντηση που έδωσε στον Νίκο Χουντή;