Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Αυτό το ερώτημα θα το βάλεις Καρατζαφέρη; (Βίντεο)


Το παιχνίδι του αντικομμουνισμού και του "εσωτερικού -κόκκινου- εχθρού" άρχισε να παίζει δημόσια πλέον ο πρόεδρος του ΛάΟΣ. Αφήνοντας πίσω του το...δύσκολο παρελθόν, εκεί όπου τα αντικομμουνιστικά μανιφέστα, οι ύμνοι για τον Μεταξά και τη χούντα, οι έπαινοι για τα “παιδιά της χρυσής αυγής” ήταν πεδίο “ενημέρωσης” μόνο μέσω του τηλεοπτικού του σταθμού, σήμερα ο Καρατζαφέρης ξεσπάθωσε δημόσια, σε πανελλήνια και μεγάλης τηλεθέασης εμβέλεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η συγκεκριμένη τακτική είναι μέρος σχεδίου. Στόχος να ξυπνήσει τα πιο μαύρα και φοβικά ένστικτα των πολιτών, κυρίως αυτών που έχουν μεγαλώσει βουτηγμένοι στην αντικομμουνιστική υστερία της παιδείας μας και των ΜΜΕ. Ο τρόμος για να μην γίνουμε...Κούβα, όπως είπε ήταν η φράση κλειδί για να συσπειρώσει το δικό του -μνημονιακό- στρατόπεδο απέναντι στο κοινό εχθρό. Επί της ουσίας "έστειλε το δικό του σήμα". 

Όπως έκανε πάντα δηλαδή. Απλά σήμερα του δίνει περισσότερες δυνατότητες και πλήρη άνεση κινήσεων η θέση του τρίτου κόμματος της συγκυβέρνησης μα, κυρίως ο άπλετος χρόνος παρουσίας στα Μνημονιακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Καρατζαφέρης και το ακροδεξιό τηλε-κόμμα του, δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει επικίνδυνα. Απλά η σημερινή του τοποθέτηση προέρχεται μετά από δύο κομβικούς σταθμούς της πορείας του: Α) Είναι μέρος της συγκυβερνησης και προσωπική επιλογή του Παπαδήμου Β) Η σημερινή του δήλωση έρχεται αμέσως μετά τη συνάντησή του με τη τρόικα.

Οπότε ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση από όσα θα ζήσουμε...Ο "λαγός του φασισμού και του καθεστώτος μίλησε"...Και δεν μίλησε ως γραφικός πρόεδρος ενός αποκομμένου από το "σύστημα" κόμματος. Αλλά ως μέρος του συστήματος. Που ανταλλάσσει πληροφορίες με τη τρόικα, που έχει πρόσβαση στα αρχεία του κράτους. Που γνωρίζει εκ των έσω τι συμβαίνει στα Υπουργεία της χώρας.

Επί της ουσίας των λεγομένων τώρα. Ο Καρατζαφέρης, έβαλε ακόμη ένα ψεύτικο δίλημμα, ακόμη ένα ψεύτικο εκβιασμό στον ελληνικό λαό. Λες και το ερώτημα είναι Κούβα ή Ευρώπη.

Κι όμως σε ένα σημείο μπορεί και να είχε δίκιο αν ωστόσο ανέφερε όλη την “αλήθεια”.

Διότι σήμερα, αν κάποιος έφτανε στο σημείο να βάλει τέτοιο ερώτημα θα έπρεπε να ανατρέξει λίγα χρόνια πιο πίσω. Και να το έθετε σε όλη του τη διάσταση: Σοσιαλισμός ή Φασισμός; Αυτό το ερώτημα θα το βάλεις Καρατζαφέρη;