Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα για τη δημοκρατία! (Βίντεο)

"Ο ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία επικύρωσε με ένα βροντερό “Ναι” και εδικαίωσε τον εμπνευστή και πρώτον πρόεδρο που έφερε την Ελλάδα στο επίπεδο των πλέων ανεπτυγμένων πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά χωρών..."

Όχι, δεν προτρέχουμε να μαντέψουμε το τρόπο που θα υποδέχονταν τυχόν θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (αν αυτό διεξαχθεί τελικά) τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Το σοκαριστικό είναι πως η παραπάνω φράση αποτελεί μέρος από το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1973. Επί χούντας δηλαδή... Και όμως θα μπορούσε να αποτελεί -με κάποιες μικρές αλλαγές- μέρος ρεπορτάζ από τα σημερινά ΜΜΕ.

Πρόκειται για το δεύτερο δημοψήφισμα - παρωδία της απριλιανής δικτατορίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου εκείνου του 1973. Και τότε υπήρχαν δημοψηφίσματα, (δύο μάλιστα) και τότε ο λαός είχε κληθεί να αποφασίσει “για το μέλλον του”...Όπως καλείτε και σήμερα...


Για την ιστορία, τα ερωτήματα σχετίζονταν με την έγκριση μεταρρύθμισης του συντάγματος του 1968, την εκλογή προέδρου (Γεώργιος Παπαδόπουλος) και αντιπροέδρου (Οδυσσέας Αγγελής) της Δημοκρατίας για θητεία οκτώ ετών και την κατάργηση της μοναρχίας. Υπέρ ψήφισε το 78,43% και κατά το 21,57%.

Δείτε το ρεπορτά που ακολουθεί: