Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Μ. Γλέζος: "Και μένα με είχαν πει προδότη και κατάσκοπο.Δεν εκνευρίστηκα..." (Ολόκληρη η συνέντευξη)


Άποψη: Left-News

Απολαυστικός και πολύ συγκεκριμένος, με αφοπλιστικές απαντήσεις, που μιλούν στον ψυχισμό και την καρδιά των πολιτών ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega ο Μανώλης Γλέζος στο Σαββατιάτικο δελτίο ειδήσεων.

Απαντώντας για τη φράση “προδότη” που εκνεύρισε τον Κάρολο Παπούλια, το ιστορικό στέλεχος της Αριστερά, δήλωσε με τη γνωστή σεμνότητά του: "Και μένα με είχαν καταδικάσει ως προδότη και κατάσκοπο της πατρίδας μας. Δεν εκνευρίστηκα. Απλά λυπήθηκα τότε γι αυτούς που τα είπανε...Το θέμα είναι ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ένα σύμβολο, ένας θεσμός και γι αυτό είπα πως δεν έπρεπε να εκνευριστεί. Τον γνωρίζω πολύ καλά και γι' αυτό δεν περίμενα αυτόν τον εκνευρισμό...Καταρχήν πρέπει να γίνει κατανοητό πως την απόφαση να φύγει δεν τη πήρε ο ίδιος αλλά η κυβέρνηση...Και ψάξτε το αυτό..."

 
 Αναφορικά με τις παρελάσεις ο Μανώλης Γλέζος σημείωσε πως γίνονται για να τιμούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους: "Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται μπροστά στα μνημεία θυσίας. Μπροστά στα σύμβολα αυτά...Για πείτε μου, η στάση της Άννας Διαμαντοπούλου με τα νώτα στραμμένα στον άγνωστο στρατιώτη και μπροστά της να παρελαύνει η μαθητική νεολαία δεν σήμαινε τριπλή ύβρις;"
Είναι φανερό, και χωρίς να θέλουμε να ερμηνεύσουμε τα όσα δηλώνει και εννοεί ο κ. Γλέζος πως ο "υπερβολικός εκνευρισμός του ΠτΔ" ο οποίος δημιουργεί απορίες στον Μανώλη Γλέζο δεν επαναλαμβάνεται συνεχώς από τον τελευταίο τυχαία. Είναι, κατά την άποψή μας, φανερό πως θέλει να αποδείξει ότι ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται πλέον στα ψυχολογικά όριά του με τα όσα συμβαίνουν και η διαδήλωση της Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι...Αυτό που τον έκανε να εκραγεί...Μέσω των τοποθετήσεών του ο κ. Γλέζος προσπαθεί να του δείξει πως υπάρχει και ο άλλος δρόμος, αυτών των εκλογών παρά τις όποιες πιέσεις μπορεί να δέχεται...


Όσον αφορά το πολιτικό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα και τη κοινωνία σε συνεχείς αναταράξεις ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη πρόωρων και άμεσων εκλογών: “Έπρεπε να είχαμε πάει σε εκλογές γιατί δεν υπάρχει αδιέξοδο στη Δημοκρατία. Πρέπει να λειτουργήσει η δημοκρατία για να μην έχουμε έκτροπα..."

Ακούστε ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου στο Mega: