Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

"Εκάναμε επανάστασην!" Και σε μας δεν είπατε τίποτα;


Τον απολογισμό της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα 2 χρόνια στην εξουσία δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού. Με τίτλο "2 χρόνια δουλειάς και αλλαγών σε συνθήκες κρίσης" και μέσα σε 84 σελίδες σε μορφή pdf, ο Παπανδρέου επιχειρηματολογεί πάνω στις...αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προχώρησε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Αντιγράφουμε από το blog του:


Πολλά είναι όσα άλλαξαν και ακόμα περισσότερα όσα έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν.

Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ, «Πριν από σχεδόν 2 χρόνια, ο Λαός μας ζήτησε να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας από βάρη και δουλείες. Ζήτησε Επανάσταση. Την Επανάσταση του αυτονόητου!

Να κάνουμε όλες εκείνες τις μεγάλες τομές που θα επιτρέψουν στη χώρα μας να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές της. Αυτό κάνουμε. Αυτό προσπαθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ξεφύγουμε όλοι από τους περιοριστικούς ορίζοντες του μικρόκοσμου μας και να κοιτάξουμε το κοινό μας συμφέρον. Το καλύτερο για όλους.»

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η Ελλάδα είναι όρθια και προχωράει μπροστά, τα ελλείμματα και η σπατάλη μειώνονται συνεχώς, η κρατική διόγκωση περιορίζεται, οι εξαγωγές αυξάνονται, το ασφαλιστικό σύστημα είναι πια βιώσιμο, τα κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν, η παιδεία αλλάζει με συναίνεση, οι Έλληνες αποκτούν πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, η αυτοδιοίκηση μεταρρυθμίστηκε και γίνεται πιο λειτουργική.

Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο και την αλλάζουμε μαζί.»

- Διαβάστε τον πλήρη απολογισμό των 2 ετών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

- Μπορείτε να κατεβάσετε την περίληψη του απολογισμού μας. Τα βασικά «Νούμερα και Γεγονότα» αυτών των δυο χρόνων διακυβέρνησης.