Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Συμβολική κίνηση αντίστασης από τους μαθητές στη Κοζάνη! (Βίντεο)


Στον αγώνα της αντίστασης, με τον δικό τους τρόπο, μπαίνουν και οι μαθητές, παρεμβαίνοντας με πρωτότυπες αντιδράσεις απέναντι στο σημερινό κατεστημένο του δικομματισμού, της τρόικας και του μνημονίου. Και αν χτές στη Κοζάνη, οι φωνές και οι αποδοκιμασίες από το συγκεντρωμένο πλήθος προς τους Κουκουλόπουλο-Κασαπίδη δεν ήταν και πρωτόγνωρη εικόνα για τη χώρα μας, η συμβολική κίνηση των μαθητών κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέλαση, ήταν ακόμη ένα δείγμα πως η κοινωνία βράζει.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την 99η επέτειο Απελευθέρωσης της Κοζάνης, η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών των περισσότερων σχολείων της Κοζάνης, παρελαύνοντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, δεν έστρεψαν το κεφάλι προς το μέρος τους ως είθισται αλλά συνέχισαν ακάθεκτοι, γυρίζοντας τη πλάτη τους προς τους επισήμους!

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των μαθητικών παρελάσεων στην Κοζάνη, με τους μαθητές να γυρίζουν όχι το κεφάλι αλλά την πλάτη τους στους επισήμους.

Δείτε το βίντεο από τη παρέλαση των μαθητών: