Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις σήμερα, απεργία αύριο

Σε καταλήψεις υπουργείων προχωρούν από το πρωί μέλη της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία.

Υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, και Πολιτισμού. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με καταλήψεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά περίπτωση από τους συλλόγους των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι θα υπάρξουν συνδυασμένες κινήσεις με τη ΓΣΕΕ και με τις Ομοσπονδίες - μέλη της και Σωματεία στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται για συντονισμένες κινήσεις αντίδρασης έναντι της εργασιακής εφεδρείας.

Για αύριο Τετάρτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν από κοινού εξαγγείλει 24ωρη απεργία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ θα απεργήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου με την γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.