Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ. δίπλα στον πολίτη (και έξω από τα εργατικά κέντρα)

Την κατακόρυφη αύξηση της καταστολής την έχουν δει και την έχουν ζήσει πλέον οι περισσότεροι στην Ελλάδα του μνημονίου. Και από ότι φαίνεται η τρομοκράτηση των πολιτών, των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ο επόμενος στόχος.

Το Plan b που θα μας έλεγε και ο Ε.Βενιζέλος αν μιλούσαμε για οικονομία. Έτσι σύμφωνα με τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δύο αστυνομικοί σταμάτησαν για εξακρίβωση στοιχείων ένα συνδικαλιστή, κατά την είσοδο του στο κτήριο ενώ κατευθυνόταν στο σωματείο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες.


O συνδικαλιστής έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, αλλά διαμαρτυρήθηκε όταν ζήτησαν να ελέγξουν το σακίδιο του. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και άλλοι αστυνομικοί με δίκυκλα. Τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ που προσέρχονταν σε σύσκεψη εκείνη την ώρα επενέβησαν και ο πρόεδρος του ΕΚΘ ζήτησε εξηγήσεις, με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλει, ένας από τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο να τον απωθήσει βίαια.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί η διενέργεια διοικητικής έρευνας ενώ σχηματίζεται και ποινική δικογραφία.

Σε ανακοίνωση της για το περιστατικό η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ έκανε λόγο για «στημένη πρόκληση από την αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το Εργατικό Κέντρο επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης των εργαζόμενων και αποτροπής τους να προσέρχονται στα σωματεία τους».