Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθητικός φόρος στο Δήμο Π. Μελά! Πληρωμή για την επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο ζητά ο Δήμος


Χαράτσι ακόμη και στις μαθητικές -ημερήσιες- εκδρομές βάζει ο Δήμος Π. Μελά, κοστολογώντας 1 ευρώ το μαθητή που θα περάσει τη πύλη του Βοτανικού κήπου Σταυρούπολης. Σύμφωνα με το έγγραφο, που εστάλη από το τμήμα Πρασίνου του Δήμου προς τις σχολικές μονάδες, οι μαθητές του συγκεκριμένου Δήμου εξαιρούνται του "μαθητικού φόρου" για ευνόητους λόγους...

Ακολουθεί το έγγραφο του Δήμου Π. Μελά

Διεύθυνση :Τεχνικών Υπηρεσιών 14/9/2011
Τμήμα :Πρασίνου Αρ. πρωτ.
Πληροφορίες :Χατζηαθανασιάδου Αθηνά
Περσάκη Φανή
Τηλέφωνο :2313302350-351, 2310600717
Fax :2313302320
Email :botanic.gard@pavlosmelas.gr

                                   ΠΡΟΣ   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
ΘΕΜΑ: Σχετικά με τις επισκέψεις στον Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης θα είναι ανοιχτός για ξεναγήσεις και επισκέψεις όπως κάθε χρονιά τα πρωινά από 9-13π.μ. κατόπιν ραντεβού. Για τις ανάγκες των ξεναγήσεων το Δ.Σ. του Δήμου Π. Μελά αποφάσισε (αρ. αποφ. 172/11) να καταβάλλετε αντίτιμο 1€ για κάθε παιδί (οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά δεν πληρώνουν).
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η παρακάτω. Με τηλεφωνική επικοινωνία θα κλείνεται η ημέρα και η ώρα της ξενάγησης και θα μας δίνετε το email ή fax του σχολείου, ώστε να σας στέλνουμε:
  1. αίτηση, με τα στοιχεία του σχολείου, μέρα και ώρα επίσκεψης, τάξη και αριθμό παιδιών που θα την συμπληρώνετε και θα μας την στέλνετε πίσω, ώστε να οριστικοποιείται το ραντεβού.
  2. βεβαίωση, η οποία θα συμπληρώνεται στο όνομα ή τον οργανισμό που θέλετε να κοπεί η απόδειξη από την οικονομική υπηρεσία. Τα χρήματα θα μαζεύονται από το δάσκαλο ή τον καθηγητή και θα παραδίδονται στον αρμόδιο του Βοτανικού Κήπου μαζί με τη βεβαίωση. Η απόδειξη θα αποστέλλεται ταχυδρομικά στα στοιχεία του υπόχρεου.
  3. ερωτηματολόγιο, ώστε να γίνεται προετοιμασία μέσα στην τάξη για καλύτερη αφομοίωση των όσων θα ακούσουν στον Βοτανικό Κήπο.

Προϊσταμένη Τμήματος Πρασίνου
Χατζηαθανασιάδου Αθηνά
Γεωπόνος