Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΡΤ ΑΕ: Ψεύτες, υποκριτές και λασπολόγοι
Το ψέμα και η λασπολογία που έχει υιοθετήσει η σημερινή Κυβέρνηση ως πάγια πολιτική της, ακολουθεί και η κρατική τηλεόραση η οποία με ανακοίνωσή της “ξεκαθαρίζει” τους λόγους που δεν μεταδόθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις των φοιτητών. Έτσι η λοιπόν το γραφείο τύπου της ΕΡΤ ΑΕ σημειώνει:


ΕΡΤ (1)

“Μετά τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, συμφωνήθηκε να μαγνητοσκοπηθεί δήλωση των καταληψιών και να προβληθεί στο δελτίο των 24:00, υπό την προϋπόθεση ότι άπαντες θα αποχωρούσαν από τους χώρους του κτιρίου”

Απάντηση (1)

Σε κανένα σημείο της πρώτης ανακοίνωσης της ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει ο όρος της αποχώρησης των φοιτητών για να μεταδοθούν τα αιτήματά τους.

ΕΡΤ (2)

“Αυτό δεν συνέβη και κατά συνέπεια η δήλωση δεν μεταδόθηκε”

Απάντηση (2)

Ο ορισμός του ψέματος και τις διγλωσσίας! Αφού η ΕΡΤ είχε αποφασίσει να μην μεταδόσει δελτίο λόγω της παρουσίας των φοιτητών στο κτίριο, γιατί τελικά ορίστηκε και μεταδόθηκε η έναρξή του στις 1 μετά τα μεσάνυχτα; Μα γιατί οι φοιτητές είχαν αποχωρήσει! Και γιατί αφού είχαν αποχωρήσει δεν μεταδόθηκε το βίντεο με τις δηλώσεις των φοιτητών; Μα γιατί υπήρξε άνωθεν εντολή!


 
ΕΡΤ (3)

“Το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων καθυστέρησε να βγει στον αέρα, επειδή δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτό με ανθρώπους ξένους προς την ΕΡΤ να περιφέρονται στους διαδρόμους, στο χώρο της ροής του προγράμματος και έξω από το στούντιο”.

Απάντηση (3)

Ακόμη ένα ψέμμα. Διότι το αρχικό σχέδιο – συμφωνία ανέφερε πως το δελτίο θα μεταδοθεί κανονικά στις 12 μαζί με το βίντεο των φοιτητών. Λίγο μετά τις 12 η απάντηση για την καθυστέρηση ήταν τα “τεχνικά προβλήματα”...

ΕΡΤ (4)

“Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει πως δεν λειτουργεί υπό το βάρος εκβιασμών, πιέσεων και καταλήψεων από οποιονδήποτε απαιτεί βιαίως να προβληθούν τα δίκαια ή άδικα αιτήματά του. Η διοίκηση της ΕΡΤ προστατεύει το ιερό δικαίωμα στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, φιλοξενεί όλες τις απόψεις, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία άποψη θα προβάλλεται ως αποτέλεσμα εκβιαστικών ενεργειών”.

Απάντηση (4)

Η ΕΡΤ δεν εκβιάζεται, δεν λειτουργεί υπό το βάρος πιέσεων εκτός εάν αυτές προέρχονται από την Κυβέρνηση.