Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι ακινήτων: Προκαλούν, τρομοκρατούν και εκβιάζουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο μηχανισμός προπαγάνδας και τρομοκράτησης των νοικοκυριών αναφορικά (και) με το νέο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη τα καθεστωτικά ΜΜΕ, έχουν αρχίσει αγώνα δρόμου για την "ανάγκη" πληρωμής του νέου φόρου παρουσιάζοντας μόνο τις κυβερνητικές απόψεις και θέσεις.

Σειρά σήμερα πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από το χαράτσι όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος στα ακίνητά τους.
"Η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή" δήλωσε ο κ. Μπίτζας, ως άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι αιτήσεις διακοπής ρεύματος έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας τις 80 ημερησίως.

Γιατί όμως δεν έχει νόημα; Και ποιός το κρίνει αυτό; Ο...κ.Μπίζας; Η απόφαση να ζήσουμε (και) χωρίς ρεύμα δεν είναι πράξη καθαρά προσωπική; Ή θα πρέπει και γι αυτό να μας συμβουλεύσει ο κ. Μπίζας και οι καθεστωτικοί συνοδοιπόροι του; Και γιατί να μην διακόψεις το ρεύμα μετά τις 17 Σεπτεμβρίου σε ένα πχ κατάστημα που μπορεί να έχεις στην ιδιοκτησία σου και να μην έχει ενοικιαστεί εδώ και μήνες;